2e editie Giro des heils in Utrecht

20-06-2017

Op zaterdag 24 juni vindt de  tweede editie plaats van de Giro des Heils. De Giro des Heils is een initiatief van het Leger des Heils Midden Nederland. De start is tussen 10.00 en 11.00 uur vanaf de Marco Pololaan 115 (Leger des Heils Bij Bosshardt Kanaleneiland) in Utrecht.

De fietsers gaan samen de uitdaging aan ten behoeve van de Soepfiets. Er is een prachtige route van maar liefst 90 kilometer rondom Utrecht met verrassende stops, óf een recreatieve route van 30 kilometer met ruim voldoende stops voor elke stadsfiets geschikt (ook geschikt voor stoere kinderen!). Betalen kan contant bij inschrijving op de dag zelf minimaal €10,00 t.b.v. de soepfiets

Met deze Giro des Heils hopen wij geld in te zamelen voor één van onze projecten: de Soepfiets. Voor de outreachende zorg wordt sinds februari 2013 gebruik gemaakt van deze Soepfiets die z'n rondes doet door Utrecht. Met de fiets die soep en brood aanbiedt, hopen we daklozen te leren kennen die de reguliere opvang nog niet gevonden hebben.  

Vorig jaar fietsten er zo’n 60 mensen mee en hebben we €1000,00 opgehaald. Dankzij de opbrengst van de Giro des Heils was het mogelijk om ruim 50 goed gevulde pakketten weg te geven aan dak- en thuislozen. In de pakketten zat o.a. tandpasta, deodorant, ontbijtkoek, regenponcho een sjaal en natuurlijk een chocoladeletter. De pakketten zijn gevuld met dank aan de HEMA Overvecht.