7 Pijlers

Een warm welkom
Bezoekers die binnenkomen bij de gecombineerde inloopvoorziening worden ontvangen door een medewerker of vrijwilliger die zich voorstelt, vraagt hoe het met hen gaat en welke vraag iemand heeft. De toegang is vrij, er is geen toegangspoort of inschrijfbalie. Bezoekers zijn welkom voor een gesprek of om mee te doen met activiteiten.


Een veilige plek om op adem te komen
Mensen die net dakloos zijn geworden en zich moeten zien te redden hebben een stressvol bestaan. Er is koffie en gezelligheid, een douche en iets te eten. Bovenal zijn er mensen die zich om de bezoekers bekommeren en hen verder kunnen helpen.


Goede trajectbegeleiding en zorg
Bij de gecombineerde inloop wordt er goed geluisterd. Er zijn altijd kansen aanwezig voor bezoekers om de eigen situatie te verbeteren. De mensen van Stadsteam zijn beschikbaar om te helpen met formulieren, inkomen en onderdak. Er is een medisch spreekuur en er zijn volop mogelijkheden om mee te doen met activiteiten of om weer aan het werk te gaan.


We doen het samen
Om zaken weer op orde te krijgen moeten er veel praktische zaken geregeld worden. Het kan lastig zijn dat voor elkaar te krijgen. Daarom zijn er mensen die mee kunnen gaan naar een afspraak of die even met een bezoeker kunnen bellen (maatjes). Ook is er gelegenheid om in een groep met ervaringsdeskundigen en andere bezoekers te praten. Met elkaar weet je meer en het helpt om van elkaar te horen wat wel en niet werkt.


We bieden kansen
Gecombineerde inloop is dé plek in Utrecht waar je moet zijn als je dakloos bent. Hier start het hersteltraject en daar spannen allerlei organisaties die samenwerken, zich voor in. Of het nu gaat om opvang, zorg of het regelen van inkomen of werk. Onderdeel is daarom ook het Stadsteam Herstel. Ook zijn er noodslaapplaatsen voor bezoekers die (weer) starten met een begeleidingstraject.


Baas over eigen leven
Eigen regie en privacy is belangrijk. We zijn helder over wat we bespreken en schrijven over onze bezoekers. We vragen niemand om in een hokje te passen en willen graag weten waarmee bezoekers zelf aan de slag gaan. We vragen actieve inzet van onze bezoekers.


We kijken verder
Gecombineerde inloop is voor iedereen een tijdelijke plek. Bedoeld voor mensen die geen eigen vaste plek hebben om te wonen. Er zijn tijdelijke kamers beschikbaar waarin bezoekers terecht kunnen om vanuit een stabiele basis te werken. Van daaruit werken we samen aan vervolghuisvesting. Is er al een vaste woonplek maar heeft iemand geen thuisgevoel of netwerk, dan zoeken we mee naar andere plekken, zo mogelijk in de eigen buurt waar iemand terecht kan.