Meeting Point

Het Meeting Point is een laagdrempelige inloop van Leger des Heils Goodwillcentra Amsterdam. Onze inloop ligt midden in het Wallengebied en is bedoeld als een plek waar sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel terecht kunnen met al hun vragen over (ander) werk, inkomen, gezondheid, veiligheid of terugkeer.

Bij het Meeting Point bieden we jou een luisterend oor en kan je gebruik maken van onze douche, keuken en computer met Wi-Fi. Ook verkopen we producten die je bij je werk nodig hebt, zoals condooms tegen inkoopprijs, en hebben we een wisselende collectie tweedehands kleding. Onze medewerkers en vrijwilligers gaan ook meerdere malen per week langs de ramen op de Wallen en in het Spui- en Singelgebied. We bieden je koffie of thee en iets te eten aan en gaan graag met je in gesprek om je beter te leren kennen.

Het team van het Meeting Point bestaat uit vaste medewerkers, waaronder maatschappelijk werkers, en vrijwilligers. Een deel van de medewerkers spreekt meerdere talen zodat je met ons een gesprek kunt aangaan in je eigen taal. Wil je graag uit de prostitutie of overweeg je om te stopen met je werk, maar weet je niet goed hoe? Ook dan kun je bij het Meeting Point terecht. Een van de uitstapcoaches vertelt je graag meer over je mogelijkheden.
Of ik nu een vraag heb over mijn werkomstandigheden, een betere woonruimte of over de opvoeding van mijn dochtertje. Ik weet dat ik bij jullie altijd verder wordt geholpen. Agnes

Advies

Als je in de prostitutie werkt is het belangrijk om aan je lichamelijke en psychische gezondheid te denken. Wil je weten wat het Meeting Point hierin voor jou kan betekenen? Of heb je vragen over financiële zaken, zoals belastingen of de rechten en plichten van een zzp'er? Kom dan bij ons binnen lopen of neem contact met ons op via telefoon of mail. We geven je graag gratis advies en denken met je mee!

Zit je tegen je wil in de prostitutie en weet je niet hoe je er weer uit komt? Wij kunnen je helpen om op een veilige manier uit deze situatie te stappen en te werken aan een andere toekomst.

Juridische begeleiding

Is het werken in de prostitutie niet jouw eigen keus? Of word je gedwongen om onder gevaarlijke of slechte omstandigheden te werken? Dan kom je in aanmerking voor ons programma 'Recht in Zicht'. Bij dit programma bieden we laagdrempelige juridische begeleiding aan slachtoffers van mensenhandel in de prostitutiesector, maar ook daarbuiten; zoals in de horeca, bouw, tuinbouw of het huishoudelijk werk.

Mensenhandel

Het Meeting Point ondersteunt mannen en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel. Wij kunnen je juridische begeleiding bieden bij het aanvragen van een identiteitsbewijs, een (tijdelijke) verblijfsvergunning of het krijgen van een schadevergoeding. Het Meeting Point helpt je ook bij andere praktische zaken, zoals woonruimte en schulden. Als het behulpzaam is, koppelen we je aan een juridisch maatje die je intensiever ondersteunt.

Ander werk

Wil je graag uit de prostitutie, maar weet je niet goed hoe? Ook dan kan je bij het Meeting Point terecht! Je kunt bij ons een uitstaptraject volgen naar een andere baan. Hierin werken wij nauw samen met uitzendbureau Randstad en de Thuiszorgafdeling van het Leger des Heils. Bij het Meeting Point onderzoeken we samen met jou wat je nodig hebt om ander werk te gaan doen. Ook kunnen we je in contact brengen met organisaties die passen bij de carrièrerichting die jij op wilt.

Contact

T: 020 - 33 000 28 
E: meetingpoint@legerdesheils.nl