Opening nachtopvang Het Roer

07-12-2015

Maandag 7 december 2015 opent locatie ‘Het Roer’, aan de Carnissesingel 6 in Rotterdam Zuid, opnieuw haar deuren voor een kwetsbare doelgroep. In het verleden is het Roer een opvang voor vrouwen, moeders en kinderen geweest. Vanaf 7 december wordt het Roer een locatie voor 25 volwassenen, waar het Leger des Heils nachtopvang biedt aan 2 verschillende doelgroepen:

-          Uitgeprocedeerde asielzoekers/ongedocumenteerden;

-          Dakloze mensen met CO-pas die, vanwege drukte in de reguliere opvang, opvang nodig hebben.  

De aanmeldingen/plaatsingen voor de ongedocumenteerden verloopt via Centraal Onthaal van Stedelijke Zorg, gemeente Rotterdam. Dit gemeentelijke loket is aan de Binnenrotte 158 in Rotterdam.  

Het aanmelden van mensen met een CO-pas gaat uitsluitend via een verwijzing vanuit de bestaande opvangvoorzieningen van het Leger de Heils en CVD. Bij een wachtlijst in de nachtopvang is het hierom van belang om eerst na te gaan of andere nachtopvanglocaties nog beschikbare plekken hebben. Dit om te bevorderen dat het Roer echt alleen als uitbreiding op de huidige nachtopvangplekken gebruikt wordt en zo optimaal mogelijk beschikbaar is voor ongedocumenteerden. Wanneer andere locaties vol zitten kunnen dienstdoende medewerkers de cliënten telefonisch aanmelden bij het Roer. Indien er plek is kunnen cliënten zich om 17:45 uur bij het Roer melden.  

Gegevens Het Roer is geopend van 18:00 uur t/m 8:00 uur.

Adres: Nachtopvang Het Roer Carnissesingel 6 3084 NA Rotterdam

Telefoonnummer: 010-4808552