Direct aanmelden

Het aanvragen van zorg verloopt in de meeste gevallen via de gemeenten. Voor meer informatie over al onze producten in de gemeenten waar wij als MCR werkzaam zijn, en voor ondersteuning bij het aanvragen van zorg kun je terecht bij ons Bureau Traject Management. Bij Bureau Traject Management (BTM) kun je je aanmelden voor zorg door het Leger des Heils in Rotterdam, Gouda, Nissewaard (Spijkenisse en Bernisse), Nieuwe Waterweg Noord (Schiedam, Vlaardingen en Maassluis) en Capelle aan den IJssel. Het BTM houdt intakes en ondersteunt bij het aanvragen van indicaties. De gemeenten beslissen over de toewijzing van zorg. Daarna stelt BTM  (mede) een zorgtraject op. Je wordt daarbij gekoppeld aan een trajectcoördinator voor de duur van het hele traject. Het BTM is maandag tot en met vrijdag van 9.00-17.00 uur telefonisch en per e-mail te bereiken voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen betreffende de zorg die het Maatschappelijk Centrum Rotterdam e.o. levert. Bureau Traject Management is bereikbaar via e-mail: btm.mcr@legerdesheils.nl of per telefoon 010-2070511 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 u). 

Voor maatschappelijke opvang in Rotterdam heb je een Centraal Onthaal-pas nodig. Deze is verkrijgbaar via het loket Centraal Onthaal van de gemeente. Je kan je rechtstreeks of na een verwijzing door een instelling voor nachtopvang melden bij Centraal Onthaal op de Binnenrotte 158 te Rotterdam.

Voor maatschappelijk opvang in Nissewaard moet je eerst naar het gemeentelijk loket in het gemeentehuis. 

Voor maatschappelijk opvang in Gouda kan je dagelijks vanaf 07.30 uur terecht bij Het Kompas,  IJssellaan 2a 2806 TK Gouda of per telefoon 0182 551375.

In Capelle aan den IJssel kan de huisarts, een organisatie op het gebied van wonen, welzijn of zorg, iemand uit je eigen omgeving, een zorgaanbieder of jezelf uit eigen beweging, bij het Wmo-loket van de gemeente Capelle aan den IJssel individuele begeleiding door het Leger des Heils aanvragen. De gemeente beslist of je dit ook krijgt. Het Wmo-loket is telefonisch te bereiken op nummer 010-284 83 31 (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). Je kunt het Wmo-loket ook bezoeken (Rivierweg 111). Maak hiervoor een afspraak via het digitaal loket van de gemeente.

Woon je in Schiedam, Vlaardingen of Maassluis en wil je dagbesteding of individuele begeleiding bij het Leger des Heils aanvragen, meld je dan bij een wijkteam in jouw buurt of bij ROGplus. Op de website www.rogplus.nl staat een hulpvraagformulier waarop je je vraag kunt stellen. Ons Bureau Traject Management kan je helpen dat formulier in te vullen. ROGplus is ook telefonische te bereiken via 010-870 1111 (maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur, vrijdag van 8.30-12.00 uur). ROGplus beslist of je de zorg ook krijgt. 

Aanmelden

Vul hier uw volledige naam in zoals aangegeven op uw identiteitsbewijs
bv 1100 AC
Vul hier uw telefoonnumer in zonder spaties of streepjes