Overig

Majoor Bosshardthuis

location_on
Oudezijds Armsteeg 19
1012 GP Amsterdam
phone
access_time
Vandaag open van 10:00 - 16:00
Toon alle openingstijden

Het Majoor Bosshardthuis is vanaf 16 juni 2022 geopend. Donderdag, Vrijdag en Zaterdag zijn er rondleidingen. Buiten de reguliere openingstijden kun je ook langskomen, neem contact op voor de mogelijkheden. Klik hieronder om een rondleiding te reserveren of bel 020-5221075 voor andere mogelijkheden.

Aan de Oudezijds Voorburgwal 14 in Amsterdam staat dit monumentale pand, waar Majoor Alida Bosshardt, het gezicht van het Leger des Heils in Amsterdam, een tijd gewoond heeft. De manier waarop majoor Bosshardt zich vanuit haar geloof inzette voor kwetsbare mensen is vandaag de dag een inspiratie voor velen en verdient het om te worden doorverteld aan nieuwe generaties. Daarom is in dit pand nu het Majoor Bosshardthuis: een plek waar je geïnspireerd wordt en de geschiedenis van het Leger des Heils leert kennen.

Leger des Heils Museumshop
Onze museumshop biedt een ruim assortiment aan exclusieve producten die perfect zijn om cadeau te geven aan familie en vrienden, of mee te nemen als herinnering aan het Majoor Bosshardthuis. Een deel van deze cadeaus zijn handgemaakt door clienten van Abrona, een organisatie gespecialieerd in zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast verkopen wij natuurlijk een aantal boeken van en over het leven van de majoor en Leger des Heils gadgets. Voor de liefhebbers zijn er de enige echte Eberhardjes, de koekjes van Amsterdam. Onze museumshop is ook zonder een bezoek aan het Majoor Bosshardthuis te bezoeken (Ingang Oudezijds Armsteeg 19).
Majoor bosshardthuis

In de ontvangsruimte van het Majoor Bosshardthuis is er een kleine koffiecorner aanwezig. Hier kunt u genieten van een goede kop koffie of thee, en indien voorradig vers gebak. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor het nuttigen van een vooraf gereserveerde, heerlijke lunch. 

Bereikbaarheid

Het Majoor Bosshardthuis is gevestigd in Amsterdam, op de Oudezijds Voorburgwal nummer 14. De ingang is aan de zijkant, de Oudezijds Armsteeg 19. Het pand ligt op ongeveer vijf minuten lopen van het Centraal Station in Amsterdam.

Met de auto

Je kunt parkeren in de parkeergarage van de Bijenkorf, op de Dam, of in de parkeergarage bij het Centraal station. Let op, het centrum van Amsterdam is een milieuzone, dus oudere, vervuilende auto’s zijn hier niet toegestaan.

Met het openbaar vervoer

Het Majoor Bosshardthuis ligt op vijf minuten lopen van Amsterdam Centraal Station, bereikbaar met de trein vanuit heel Nederland. Woon je in Amsterdam, dan kun je ook tram 4, 9, 16 of 24 nemen en uitstappen op de Dam, vanwaar het eveneens vijf minuten lopen is.

Toegankelijkheid

Het Majoor Bosshardthuis is een oud pand en helaas niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking of rolstoelgebruikers. Andere vragen over toegankelijkheid? Mail naar majoorbosshardthuis@legerdesheils.nl.  

Majoor Bosshardthuis folder