Informatie voor cliënten

De schulden te hoog en de spanningen te groot. Het Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering richt zich op gezinnen en jongeren die vastlopen in complexe situaties. Een opeenstapeling van problemen en een belast verleden zorgen vaak voor veel verschillende problemen. Hoe ingewikkeld ook, wij geloven in mensen en hun mogelijkheden. Iedereen telt mee. Onze kracht is vasthoudendheid. Wij zijn onbevooroordeeld, duidelijk, laagdrempelig, respectvol en altijd gericht op zelfredzaamheid.

Jeugdbescherming

"Denayo: Een thuis, school, gezelligheid met vrienden, voor Denayo zijn de ingrediënten voor een goede ontwikkeling minder vanzelfsprekend. Hij heeft met zijn moeder al een lang traject afgelegd voor hij in beeld komt bij het Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering. Dat geeft hem de stempel ‘zware casus’, of ‘multi-probleem’. Synoniemen voor een ingewikkeld geval. Dat vraagt om gerichte aandacht en zorg."

Reclassering

"George: De dag dat ik vrij kwam, sloeg ik een kruis, keek naar de wolken en zei: 'God, dit wil ik nooit meer.' Ik kreeg hulp bij schuldsanering, traumaverwerking en het verlengen van mijn verblijfsvergunning. Ik woon nu in een tijdelijke woonvoorziening van het Leger des Heils. Een huis waar ieder z’n eigen problemen heeft. Als er conflicten zijn, doe ik de deur dicht. Ik wil geen problemen meer, ik wil vooruit denken."