Wil jij deze winter warmte hebben? Gun jij een ander deze warmte ook? Dit kan! Bij ONE AND ONE MAKES TWO koop je een warme sweater en doneer je dezelfde warme sweater aan dak- en thuislozen.

11-02-2020

De koude wintermaanden zijn aangebroken en als de weerman de waarheid spreekt krijgen we een extreem koude winter. Sommige mensen zijn door omstandigheden in een situatie gekomen waardoor zij op straat moeten leven. Dit kan iedereen overkomen en heeft verschillende oorzaken: (v)echtscheiding, werkloosheid, psychische problemen, verslaving of relationeel geweld. Dankzij de vijf locaties van de Maatschappelijke Opvang Den Bosch hebben gelukkig al een redelijk aantal dak- en thuislozen een plek om te overnachten. Dak- en thuislozenopvang ‘Het Inloopschip’ is één van de locaties.

Warme sweaters

Om deze mensen warmte te geven is kunstenaar Frank Willems uit Den Bosch begonnen met het project ‘ONE AND ONE MAKES TWO’. Hierbij koop je een sweater en tegelijkertijd doneer je dezelfde sweater aan een dak- of thuisloze. Na zijn gesprek met Streetsmart, een initiatief van Amsterdamse horecaondernemers die projecten voor dak- en thuislozen ondersteunen, werd duidelijk dat er ook enorme behoefte is aan sokken en ondergoed. Daarom is er ook de optie om een sweater te kopen en sokken of ondergoed te doneren.

Naast de fysieke warmte is het idee ook dat er eenheid wordt gecreëerd. Als iedereen dezelfde sweater draagt met hetzelfde logo is de drempel misschien een stuk lager om met elkaar in gesprek te gaan.

Waarom Frank zich in zet voor dak- en thuislozen? “De kloof tussen mensen die weinig te besteden hebben en mensen die veel te besteden hebben wordt alsmaar groter. En dan zijn er nog de mensen die alles kwijt zijn. Met ONE AND ONE MAKES TWO hoop ik een brug te bouwen die de kloven verbindt. Na mijn bezoeken aan het Inloopschip en gesprekken met de mensen is het duidelijk geworden hoe groot het probleem is. Ieder heeft zijn eigen verhaal, de meeste willen geholpen worden alleen kampen met lange wachttijden die er zijn.”, aldus Frank.


ORGANISATIES EN STICHTINGEN WAAR DE SWEATERS NAARTOE GAAN

MAATSCHAPPELIJKE OPVANG DEN BOSCH:
NACHTOPVANG HET INLOOPSCHIP

LEGER DES HEILS:
DIENSTENCENTRUM EINDHOVEN

STREETSMART AMSTERDAM /// Website: www.streetsmart.nl


VERKOOPPUNT

BOEL bazaar Hinthamereinde 6-8, ‘s-Hertogenbosch
Website: www.boelbazaar.nl


AD – 23-12-2019 – ONE AND ONE MAKES TWO

ad ONE AND ONE MAKES TWO - Frank Willems

Lees het artikel en bekijk het filmpje: Klik hier!