VlotTeam onderdeel van Leger des Heils W&G Limburg- Brabant.

03-02-2017

Vlotteam wil mensen uit de regio (Heerlen, Maastricht en met uitzondering Zuid-Limburg) vlot trekken uit de problemen die hen zijn overkomen of die ze zelf veroorzaakt hebben. Mits ze willen meewerken aan een oplossing. Dit betekent alsnog een status proberen te verwerven of anders een goed voorbereide terugkeer.

Afgelopen twee jaar is Vlot op zoek gegaan naar een sterke samenwerkingspartner . ‘Vlot’ is immers een erg kwetsbaar vlot, met primitieve middelen en beperkte financiering. Vlot is geen tijdelijk project en de klanten zijn na die drie jaar niet verdwenen. Integendeel en de stuurlui van ons Vlot bestaan in meerderheid uit grijze mannen en vrouwen. Vitaal genoeg om menige uitdaging op te pakken, maar dat zal niet eeuwig duren. Hoewel er af en toe door de grote organisaties en ook niet betalende gemeenten sympathie werd geuit - dit geldt zeker als Vlot bereid was om een illegale klant over te nemen - kwam er geen enkele welzijns- of vluchtelingenorganisatie echt over de brug. Ook de nieuw aangesproken gemeenten hielden (tot nu toe) de beurs dicht. “Goed dat jullie er zijn, maar wij durven het niet aan en hebben genoeg aan onze eigen sores.”

De enige uitzondering in de continuïteit van ondersteuning door een grote organisatie bleek het Leger des Heils. Samen hebben we de wil te zoeken naar oplossingen groeide spontaan met de tijd. Beide organisaties hebben ook veel met elkaar gemeen. De doelgroep toont veel overeenkomsten. Ook de stijl van werken vertoonde veel overeenkomsten. Dit resulteerd erin dat Vlot per 1 januari 2017 onderdeel is geworden van het Leger des Heils onder de volgende naam ‘Vlotteam, onderdeel van Leger des Heils W&G Limburg-Brabant’.

Pol Verhelle is de coördinator en penningmeester Vlot

VLotteam
Looierstraat 26
6411 AB Heerlen

tel. : 045-5717887
fax. : 084-8768330
e-mail : stichting-vlot@live.nl
Website VLotteam: www.vlotteam.nl
Website VLot: www.stichtingvlot.nl

VLot is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 tot 14.00 uur en op afspraak.