Vandaag laatste kans om kunst van (ex) daklozen te bewonderen in het van Abbemuseum in Eindhoven.

12-06-2019

Ex-daklozen kunnen zich nu échte kunstenaars noemen. Vanaf februari zijn ze begonnen met het maken van kunst. Die kunstwerken zijn vanaf donderdag te bewonderen in het Van Abbemuseum.

Het wordt voor iedereen een bijzonder moment, waar ze lang naar uit hebben gekeken. Deze kunstenaars zijn de afgelopen tijd bezig geweest met schilderen en het schrijven van teksten. Voor ex-dakloze Danny Rossis Lopez was het schrijven niet nieuw. 'Ik heb een zware jeugd gehad. Als ik dan naar de muziek van Tupac luisterde kon ik mijn gevoelens beter uiten. Dit deed ik dan door te schrijven', vertelt hij.

Die gevoelens hebben ze de afgelopen maanden gebruikt om de kunstwerken te maken. En na al die maanden zullen zij donderdagavond dan eindelijk exposeren in het Van Abbemuseum. 's Middags hebben zij zich, samen met bekend schrijver Henk van Straten, voorbereid op vanavond. 'Het zijn misschien geen echte schrijvers, maar dat maakt niet uit. Je voelt gewoon dat het geschreven is vanuit het hart, en dat is heel mooi', laat Van Straten weten.

Of het publiek ook zo gaat reageren moeten ze nog even afwachten. De kunstwerken staan tot en met 12 juni in het museum. Bron: Studio040