Streetmessenger is gestart in Limburg-Brabant.

23-07-2018

Leger des Heils helpt daklozen met speciale sms-dienst

Daklozen die op straat zijn beland, weten vaak niet waar ze terecht kunnen voor een bed of een warme maaltijd.

Leger des Heils is daarom in samenwerking met ervaringsdeskundigen gestart met Street Messenger.

Street Messenger is een SMS-dienst die mensen die dakloos zijn geworden op de hoogte houdt van praktische informatie. Denk hierbij aan informatie als extra bedden tijdens de kou of plekken waar daklozen een maaltijd of nieuwe kleding kunnen ophalen. Daarnaast worden ook berichtjes verstuurd om de daklozen een hart onder de riem te steken. Street Messenger is een initiatief van Leger des Heils. Met één sms kun je een groot verschil maken. 

Samen op weg helpen

Want ga maar eens na: als jij nu op straat zou staan, weet jij dan waar je kan slapen? Of eten? Of jezelf even kunt opfrissen? Een warme jas kan halen? Via de berichten krijgen daklozen informatie en kracht om hun leven weer op de rit te krijgen.

Een hartverwarmende service

Street Messenger werkt al in Eindhoven, Maastricht en Venlo en start nu binnenkort ook in andere steden in Noord-Brabant en Limburg. Uniek is dat het hier wordt gestart door ervaringsdeskundigen. Het uiteindelijke doel van Leger des Heils en de ervaringsdeskundigen is om alle daklozen via de mobiele telefoon te laten communiceren met organisaties die hen kunnen helpen.

Wil je meer weten? Klik dan op deze link voor de animatie.