Outsider Art expositie in Living Museum Concept tijdens DDW2016

18-10-2016

In de Hallenweg in Eindhoven - onderdeel van de Dutch Design Week route in Eindhoven kun je kennis maken met mensen die door het maken van kunst, werken aan hun herstel en hun toekomst. Het maken van kunst helpt om betekenis te geven aan je ervaringen en werkt bevrijdend. Ieder mens heeft een verhaal. Deze verhalen via kunst delen versterkt het vertrouwen in jezelf en brengt rust, eigenwaarde en trots. Het kan je redding zijn.

Zo heeft Ron Vogels dit ervaren toen hij tijdelijk in het Ritahuis verbleef. Door zijn schilderijen kwam hij in aanraking met het begrip ‘The Living Museum’; een plaats waar mensen vrij en zonder stigma’s met kunst en creatie bezig kunnen zijn. Waar niet beoordeeld en geoordeeld wordt en waar iedereen welkom is. Waar ontmoetingen met anderen kunnen leiden tot wederzijdse nieuwe inzichten en mogelijkheden.  

Ervaar zelf het Living Museum concept in de Hallenweg 8 In navolging op andere steden waar deze aanpak zijn herstellende werking en succes hebben bewezen, wil Ron dit concept nu in Eindhoven aan iedereen tentoonstellen.

Dat gebeurt tijdens de DDW waar Hal 8 van 22 – 30 oktober helemaal is ingericht als een Living Museum concept.   Daar werken Ron en vele andere deelnemers aan outsider artvormen, waaronder schilderijen, tekeningen, gedichten, sieraden, meubels, muziek, straatkunst en meer. Kom ook kennismaken   Kom ook langs in The Living Museum - Hal 8 en maak kennis met de kunstenaars en hun verhaal, hun werken en het creatieve proces: ‘the making of’. Er zijn gezellige zitjes om neer te ploffen en rond te kijken; en een hapje en drankje te nuttigen uit de eigen keuken van de deelnemers. Je kunt er luisteren naar muziek en lezen over hun werken. Maar ook zelf meedoen kan in het Living Museum Concept!   Speciale data en tijden vind je o.a. op de facebookpagina NeosEindhoven/www.st-neos.nl en bij de ingang van Hal 8 -   The Living Museum Concept - in de Hallenweg 8 tijdens de DDW2016.  

Aan dit DDW concept werken o.a. Neos, het Leger des Heils, Stichting Ervaring die Staat, Met Van Abbe Kookcultuur en andere organisaties mee.