Opening Domus Helmond en Perron 3 op 1 oktober 2016

23-09-2016

Het Leger des Heils is recentelijk in Helmond gestart met Domus Helmond en Perron 3 en daar zijn we trots op.  Als Leger des Heils willen we gezamenlijk de mensen in Helmond een plek bieden waar ze terecht kunnen. 

Over Domus Helmond
Het is voor het eerst dat het Leger des Heils in Helmond middels een Domus woonbegeleiding en zorg aanbiedt. Dit is tot stand gekomen door de overname van een twaalf cliënten in overleg met de gemeente. Domus is een beschermde woonvorm voor dak- en thuisloze mensen die nergens anders terecht kunnen. Het complex omvat 18 appartementen, 2 kamers, een gemeenschappelijke keuken en een kantoor. Het doel van Domus is dat de cliënten zo goed mogelijk kunnen meedoen in de samenleving. Er wordt cliënten een veilige en beschermde omgeving geboden. De cliënten hebben een eigen ruimte en er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.
Domus Helmond Azalealaan 2, 5701 CM Helmond, tel: 06-274 374 49

Over Perron 3
Perron 3 is een nieuw project van het Leger des Heils in Brouwhuis Helmond. Men kan het project het beste omschrijven als een soort inloop centrum. Een huiskamer voor iedereen waar men terecht kan voor een lekkere kop koffie of thee, een gezellig praatje, behoefte aan een luisterend oor of ondersteuning op het gebied van schuldhulppreventie. Er is een mooie moderne tweedehands kledingwinkel voor mannen, vrouwen en kinderen. Hier wordt kleding volgens de laatste trends aangeboden voor en aantrekkelijke prijs, maar ook betaalbare trendy accessoires, schoenen en tassen. Dit alles is mogelijk met de inzet van de vele vrijwilligers die we nu al hebben. Op korte termijn zal er ook gestart worden met kerkelijke activiteiten zoals een Alphacursus en Samenkomst. Kortom een plek waar je kunt zijn wie je bent, ongeacht geloof, status en afkomst.
Perron 3, Overloop 48, 5702 EL Helmond

Programma 1 oktober 2016

11:00 uur ontvangst Domus Helmond met koffie, thee en vlaai

11:15 uur officiële opening Domus

11:45 uur vertrek naar Perron 3

12:00 uur officiële opening Perron 3

12:15 uur ontvangst met koffie, thee en lunchversnaperingen

13:00 uur afsluitende bijeenkomst voor genodigden

Nieuwsgierig naar het eindresultaat?

Graag nodigen we u uit om samen met ons Domus Helmond en Perron 3 te openen.

Met vriendelijke groet,

namens

Perron 3

Envoy Erik Bakker

Luitenant Sandra Wiersma

Bertina Scheffer

namens

Domus Helmond

Thijs Honig

namens Leger des Heils W&G Limburg-Brabant

Hans- Martin Don directeur Leger des Heils W&G Limburg -Brabant