Opening de Verbinding in Valkenswaard

27-03-2019

Donderdag 21 maart 2019 was het zover. Nadat Erik Bakker in 2017 de eerste aanzet gaf voor de start van Leger des Heils werk in Valkenswaard is ook onder zijn leiding de ontwikkeling doorgegaan. Na een paar maanden voorbereiden en hard werk werd de winkel en ontmoetingsplek van het Leger des Heils in Valkenswaard geopend. Deze winkel heet De Verbinding.  

Het is een bijzondere verbinding die hier tot stand is gekomen. In samenwerking met de protestante kerk, de Rooms katholieke kerk en de Bapstistengemeente in Valkenswaard het werk vorm gegeven. Uit deze verschillende kerken en ook uit de stad zijn vrijwilligers gekomen die meewerken in de winkel, op dit moment 20 vrijwilligers. Prachtig.  

In het centrum van Valkenswaard op een prachtige lokatie is de winkel gehuisvest en het ziet er heel professioneel uit. Vrijwilligers hebben prachtige houten kledingrekken in elkaar gezet, de winkel is modern aangekleed en gezellig en achterin is een koffiecorner gevestigd. Hier kunnen mensen een kopje koffie drinken en elkaar ontmoeten.  

Zo willen we middenin de samenleving staan en laagdrempelig aanwezig zijn.  

Tijdens de opening werd duidelijk hoe belangrijk deze plek is. Een jonge vrouw kwam de winkel binnen waar net de opening had plaatsgevonden. Zij sprak een van de vrijwillige medewerkers aan en vertelde dat ze een vraag had. Kitty Rombouts is betrokken vanuit de hulpverlening op deze plek voor een paar uur per week en zij sprak de jonge vrouw. Die vertelde dat zij door haar vader al een aantal malen buiten de deur was gezet en dat het nu weer niet goed ging. OF wij haar konden helpen. Kitty heeft met haar gesproken en vervolgafspraak gemaakt om verder te kijken wat nodig is.  

Als Leger des Heils zijn we dankbaar dat we een dergelijke kans krijgen.  

Op de foto zie je de openingshandeling, majoor Ingeborg Keizer (veldsecretaris), Wethouder Mieke Theus en Joke Wisseborn (alg. directeur) openden de grote vouwdeur van de winkel.  

Verbinding valkenswaard