Onderkomen is geselecteerd voor de Gouden Kalf competitie voor de lange documentaire.

07-08-2018

Uit alle lange documentaires die meedingen worden er begin september 3 films geselecteerd die ook daadwerkelijk kans maken op een Gouden Kalf. Maar dit betekent ook dat de film te zien zal zijn tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Dit vindt plaats van 27 september t/m 5 oktober.

De documentaire Onderkomen van Jacqueline van Vugt draaide in mei in de filmhuizen Lumiere en De Spieg...el voor volle zalen. De film gaat over de opvang van drie Afghaanse jongeren door leden van het VLotteam, onderdeel van Leger des Heils W&G Limburg-Brabant. De reacties na afloop waren lovend: pakkend, op de huid gefilmd, nu blijkt pas hoe inhumaan onze behandeling van vluchtelingen is. De film geeft een goed beeld van de vasthoudendheid van medewerkers van VLotteam als het gaat om de behartiging van de belangen van hun klanten. De film is op 26 september bij de EO te zien.

ONDERKOMEN is een productie van Nuts & Bolts en Melief Film in samenwerking met EO/IKONdocs. De film werd mede mogelijk gemaakt door Art of Impact, Stichting Democratie en Media, Abraham Tuschinski Fonds en Provincie Limburg.

Jacqueline van Vugt is de regisseur. Voor meer informatie kijk op www.vlotteam.nl/