Koning Willem Alexander opent Homeless World Cup

14-08-2015

Homeless World Cup

Amsterdam 2015

Het Leger des Heils is samen met Stichting Life Goals de trotse organisator van de Homeless World Cup 2015. Tijdens de Homeless World Cup strijden meer dan 500 spelers uit 64 landen om de cup. Het toernooi wordt elk jaar gehouden op een bijzondere plek. In voorgaande jaren onder andere naast de Eiffeltoren in Parijs en het strand van Copacabana in Rio de Janeiro

image

 

De Homeless World Cup Amsterdam 2015 vindt plaats van 12 tot 19 september 2015 op het Museumplein. Het acht dagen durende WK is in 2003 ontstaan en inmiddels uitgegroeid tot een multicultureel voetbalfestival met meer dan vijfhonderd deelnemers uit ruim vijftig landen. De Homeless World Cup is life changing. Het biedt dak- en thuislozen uit de hele wereld een kans op een beter bestaan. Het evenement wordt in samenwerking met de Gemeente Amsterdam en sportmarketingbureau SportsGen georganiseerd.

Koning Willem Alexander opent Homeless World Cup

Zijne Majesteit de Koning opent zaterdagochtend 12 september de Homeless World Cup op het Museumplein in Amsterdam. De Koning woont aansluitend de openingswedstrijden van het Nederlands dames team (tegen Argentinië) en herenteam (tegen Noord-Ierland) bij op dit wereldkampioenschap voetbal voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen.

Arne de Groote, directeur van Stichting Life Goals: “De komst van de Koning geeft eens te meer aan dat sport voor deze kwetsbare doelgroep steeds serieuzer genomen wordt. We zijn verguld met zijn komst en zien, na 3 jaar voorbereiding, uit naar een spetterende openingsshow!”