Dutch Street Cup Maastricht op voetbaltrip naar Portugal.

09-09-2016

Maastricht, 9 september 2016 - Het Dutch Street Cup team uit Maastricht vertrekt 14 september naar Portugal voor een voetbaluitwisseling met andere dak- en thuislozenteams uit Europa. De groep is via Stichting Life Goals (organisator van de Dutch Street Cup) uitgenodigd door Associacao Cais om deel te nemen aan de bijzondere bijeenkomst. Associasao Cais wil via het programma Futbol de Rua de emancipatie en sociale integratie van de mensen in extreme armoede bevorderen.

Grand Final

Het Dutch Street Cup team uit Maastricht neemt deel aan de the Grand Final, een vijf daags evenement waarin voetbal en ontmoeting centraal staat. Daarnaast wordt aan verschillende culturele- en recreatieve activiteiten deelgenomen en volgen zij workshops over persoonlijke ontwikkeling. Op het evenement komen meer dan twintig teams samen, waaronder drie internationale teams. De reis wordt georganiseerd door Associasao Cais, die via voetbal persoonlijke- en sociale vaardigheden wil ontwikkelen bij kwetsbare mensen. Net zoals in de Dutch Street Cup staat bij Futbal de Rua de sportieve prestatie niet voorop. Het idee achter het straatvoetbal is dat spelers weer een doel in hun leven vinden. Door de teamsport leren zij weer te functioneren in een groep, bouwen ze vertrouwen op en krijgen zij meer zelfvertrouwen.

Sport als middel

Het was een succesvol jaar voor het Maastrichtse team. De Fair Play moesten zij nipt aan hen voorbij laten gaan, maar alsnog viel er genoeg te juichen. Zo werd Paul (69) benoemd tot “Speler van het Seizoen” en volgden zes spelers met succes de cursus Maatschappelijke Sportcoach. De opgedane kennis kunnen zij weer overbrengen op medespelers. Als kers op de taart gaan de mannen nu een internationale ervaring tegemoet die hen hoogstwaarschijnlijk nog lang zal bijblijven. Het Maastrichtse team bestaat uit acht spelers en twee coaches. De Maastrichtse spelers zijn cliënten van het Leger des Heils en van de Levanto Groep. De spelers zijn op hun trip te volgen via: https://www.facebook.com/StichtingLifeGoals/
http://tinyurl.com/zmrhbcx