DAK- EN THUISLOZEN STRAATVOETBALCOMPETITIE OP 27 JUNI OP MAASBOULEVARD IN VENLO

24-06-2015

Zaterdag 27 juni vindt de Dutch Street Cup competitie plaats in Venlo. Dit toernooi wordt gespeeld op de Maasboulevard in Venlo De door Stichting Life Goals georganiseerde Dutch Street Cup is de landelijke straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen. Maar liefst 38 teams uit 19 verschillende steden hebben zich dit seizoen ingeschreven. 11 teams, waaronder een team uit Venlo, strijden op 27 juni om competitiepunten voor het landelijke kampioenschap. Directeur Marco Bogers van Radar uitvoering verricht om 12:30 uur de aftrap samen met Dutch Street Cup partners VVV, manager Zuid Nederland Guido Isenborghs, Care Plus directeur Cees Regetlie en manager Carl Everaert van Leger des Heils W&G Limburg- Brabant. De winnaar van de dag verdient kwalificatiepunten en kan zich daarmee plaatsen voor de landelijke finale op zaterdag 11 september in Amsterdam.        

Uniek dit jaar is dat alle spelers zich kunnen kwalificeren voor het Dutch Street Cup team dat Nederland vertegenwoordigt op de Homeless World Cup 2015 in Amsterdam van 12 t/m 19 september 2015.

Het doel van de Dutch Street Cup is om (ex)dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen met behulp van sport te stimuleren om de stap terug naar de samenleving te zetten. En ook te gaan sporten bij een reguliere sportclub. Hiermee slaat Dutch Street Cup een brug tussen sportverenigingen en welzijn- en zorginstellingen. “De Dutch Street Cup laat echt zien dat sport bij uitstek een middel is om mensen die buitenspel staan weer te betrekken bij het gewone leven”, aldus Leger des Heils W&G Limburg-Brabant directeur ,Hans Martin Don.

Meer sporten voor meerdere doelgroepen

De Dutch Street Cup is ontstaan vanuit het straatvoetbal. Vanaf vorig jaar worden meerdere sporten aan het project toegevoegd. Door de samenwerking van het Leger des Heils W&G Limburg -Brabant met Radar Uitvoering, Care Plus en VVV wordt er nu naast voetbal ook andere sporten aangeboden. Naast voetbal worden hardlopen en wandelen georganiseerd. Dit is in lijn met de zienswijze van Stichting Life Goals. “ We willen nog meer kwetsbare mensen bereiken die hun favoriete sport kunnen beoefenen, en tegelijkertijd de fysieke en mentale voordelen van het sporten ondervinden”, zegt Life Goals voorzitter Frans Derks.

Fair Play Cup

Tijdens de Dutch Street Cup in Venlo wordt er ook om de landelijke Fair Play Cup gestreden. Alle teams kunnen tijdens de wedstrijden punten verdienen door sportief gedrag te tonen. Aan het einde van de competitie wint het meest sportieve team de Cup.

Homeless World Cup 2015 in Amsterdam

De Homeless World Cup is het WK straatvoetbal voor dak- en thuislozen en wordt sinds 2003 georganiseerd. Het wereldkampioenschap vindt dit jaar in Amsterdam plaats. Op het Museumplein zullen zo’n zeventig landenteams in actie komen. Het WK straatvoetbal wordt in 2015 georganiseerd door Stichting Life Goals i.s.m. het Leger des Heils W&G, de gemeente Amsterdam, de KNVB en het ministerie Veiligheid en Justitie.