Landelijk GebedsNetwerk

‘Verdieping van ons geestelijk leven’ en ‘één zijn in gebed’ zijn twee missieprioriteiten van de Generaal van het Leger des Heils. In Nederland zet het Landelijk GebedsNetwerk (LGN) zich daarvoor in.
image

Het Landelijk GebedsNetwerk is een aparte afdeling binnen de organisatie van het Leger. Het netwerk zet zich in om het onderwerp gebed, in allerlei vormen en op verschillende momenten, hoger op de agenda te krijgen. Het doel is om een biddend Leger te zijn en te worden.

Wat doen we?

Het Leger des Heils Hoofdkwartier heeft verschillende afdelingen. Denk aan financiën, communicatie, jeugd enzovoort. Iedere afdeling draagt zorg voor een stukje werk van het Leger des Heils. Afdeling gebedswerk draagt zorg voor het onderwerp gebed. Enkele voorbeelden van wat wij doen: proberen mensen te enthousiasmeren voor gebed, open staan voor het mysterie van gebed, mensen motiveren om te bidden, onderwijs over gebed, gebedsmomenten creëren en voorbede doen. Tijdens het jaarlijke Najaarsfestival verzorgt het Landelijk GebedsNetwerk een gebedsmoment en nazorg.

Wat kunnen we voor jou doen?

Als je te maken hebt met ziekte of andere problemen, kun je vragen om een zogenoemd ‘SOS-gebed’ voor jezelf of voor iemand anders. Wij gaan vertrouwelijk om met je informatie. Namen worden in een SOS-gebed niet genoemd (tenzij je daar zelf om vraagt). Wij organiseren ook gebedsmomenten in het hele land. Voor deze momenten ben je van harte uitgenodigd. Wil je op de hoogte blijven van de data? Stuur dan een e-mail naar gebedsnetwerk@legerdesheils.nl.

Contact opnemen met het LGN kan verder in de volgende gevallen:

  • Je hebt gebed nodig
  • Je hebt een specifieke vraag over gebed en/of geloof
  • Je wilt een gespreksgroep starten
  • Je zoekt ‘bidders’ met wie u samen kunt bidden
  • Je wilt de gebedsbrief en agenda’s elk kwartaal ontvangen
  • Je wilt toerusting

Wat kun jij voor ons doen?

Elke maand stellen wij een agenda op met gebedsonderwerpen, die vanuit verschillende afdelingen van het Leger des Heils worden verzameld. Deze agenda verspreiden wij via e-mail, post en Facebook. Daarnaast kun je je opgeven voor het SOS-gebed. Als wij (persoonlijke) gebedsverzoeken krijgen die niet kunnen wachten, sturen wij deze per e-mail door naar het SOS-gebedsteam. Dit team bestaat momenteel uit pakweg 100 mensen. Dit gaat op voor urgente gebedsonderwerpen. Je ontvangt dan, een aantal onderwerpen van onbekenden, waar we samen voor willen bidden. Iedere eerste donderdag van de maand hebben we een 24-uurs kettinggebed. In het najaar wordt dit gebed afgesloten met een landelijke gebedsdag: de Praise&Prayerdag.