Muziekkorps

Misschien heb je ze weleens zien staan bij de kerstpot in het winkelcentrum. De koperblazers van het Leger des Heils. Het zijn muzikanten die deel uitmaken van een van de muziekkorpsen van het Leger. Deze muziekkorpsen (brassbands naar Engels model) begeleiden de samenzang tijdens de samenkomsten en worden daarom ook weleens het orgel van het Leger genoemd.
image

Met hun warme, unieke klank zijn ze door de jaren heen een soort handelsmerk geworden van het Leger des Heils. Vroeger speelden alleen heilssoldaten in zo’n muziekkorps. Tegenwoordig schuiven steeds meer andere muzikanten aan omdat ze de muziek van het Leger zo mooi vinden om te spelen en omdat ze genieten van de sfeer tijdens de repetities en de samenkomsten. Bespeel je een koperen blaasinstrument of wil je zo’n instrument leren bespelen? Kom dan eens buurten bij het muziekkorps. We zien naar je uit.

Het Zeister muziekkorps treedt regelmatig op bij derden. Jaarlijks is er een programma van optredens in diverse zorgcentra, en maandelijks in het Diaconessenzieken-huis in Zeist. Daarnaast zijn er optredens tijdens Pasen en Kerst, of zijn er activiteiten waarvoor het muziek-korps wordt verzocht om medewerking te verlenen