Kunstkring Wezep bestaat tien jaar

11-01-2019

De ‘Kunstkring Wezep’ - eerder bekend onder de naam Kunstkring ‘De Oranjerie’ - bestaat dit jaar tien jaar! Naar aanleiding daarvan is er de komende weken een expositie van schilderijen van de leden van de Kunstkring te zien in gebouw ‘De Klinker’ aan de Stationsweg in Wezep.

In 2009 bleek er bij een aantal amateurkunstenaars behoefte om in een gemeenschappelijke ruimte gezamenlijk en periodiek te werken. De eerste locatie was ‘De Oranjerie’ op landgoed ‘IJsselvliedt’. Hieraan is de eerste naam van de Kunstkring ontleend. Het begon met een groep van acht en op dit moment telt de kring dertien leden. In een ongedwongen sfeer wordt er gewerkt, kennis uitgewisseld en opbouwende kritiek geleverd. De verscheidenheid is groot binnen de kring: allemaal verschillende mensen, ieder met een eigen talent. Hierdoor ontstaan uiteenlopende werken van abstract, figuratief, stilleven tot heel realistisch.

In 2017 kwam de mogelijkheid om in de ‘De Klinker’ (voormalige Slash) te werken, waardoor de naam veranderde in ‘Kunstkring Wezep’. Nu de kunstkring tien jaar bestaat, vinden de leden dat een mooi moment om zich aan het publiek te presenteren. In ‘De Klinker’, Stationsweg 95 te Wezep, houden ze daarom een overzichtstentoonstelling van hun werken. Deze expositie is momenteel en de komende weken te zien tijdens de openingstijden van ‘De Klinker’ en is gratis toegankelijk.

De leden zijn om de veertien dagen (even weken) op de maandagmiddag bijeen van 14.00 tot 16.00 uur. Bent u benieuwd wat zij doen, of wilt u graag meedoen, kom dan gerust een kijkje nemen: ‘Kom kijken en laat je verrassen!’ De contactpersoon van de Kunstkring Wezep is Evert van Ommen, 06-81602473, evertvanommen123@gmail.com.