Koning Willem-Alexander opent nieuwe Leger des Heils locatie in Amsterdam

13-06-2018

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent vrijdagmiddag 22 juni de Noordkaap, een nieuwe multifunctionele woonvoorziening van het Leger des Heils in Amsterdam. De locatie in Amsterdam Noord biedt integrale zorg en huisvest kwetsbare mensen, vanuit verschillende achtergronden, zelfstandig of in groepsverband.

De Koning opent het nieuwe gebouw samen met bewoners en krijgt aansluitend een rondleiding, waarbij hij spreekt met bewoners en betrokkenen.  “We vinden het een grote eer en zijn zeer verheugd dat onze Koning de Noordkaap officieel wil openen”, aldus Envoy Ed Bosma, algemeen directeur Leger des Heils Amsterdam. “Wat deze locatie uniek maakt, is de integrale aanpak van zorg die op deze plek samenkomt. Naast een woonfunctie voor onze ‘eigen’ bewoners, biedt de Noordkaap faciliteiten voor buurtbewoners.” Zo is er een Bij Bosshardt (huiskamer voor de buurt) en een tweedehandskledingwinkel.

Noordkaap
De Noordkaap biedt een thuis aan cliënten uit de maatschappelijke opvang, beschermd wonen en crisisopvang voor gezinnen. Iedere bewoner beschikt over een eigen appartement, waardoor het mogelijk is hem te begeleiden naar (meer) zelfstandigheid. Deze woonvoorziening is gehuisvest in een voormalig kantoorpand dat volledig is vernieuwd. Op de bovenste verdiepingen van de Noordkaap bevinden zich kantoren van de ambulante afdelingen.
(bron: https://www.legerdesheils.nl)