Muziekkorps

De koperblazers van de muziekkorpsen van het Leger des Heils zijn alom bekend. Met hun warme, unieke klank zijn ze door de jaren heen een soort handelsmerk geworden van het Leger des Heils. De muziekkorpsen zijn soms op straat te zien en ook bij grote vieringen op televisie. Tijdens de samenkomsten begeleiden de muziekkorpsen de samenzang, daarom worden ze ook wel het orgel van het Leger des Heils genoemd.

Muziekkorps Nieuwegein

Ook Nieuwegein heeft een eigen muziekkorps dat regelmatig te horen is tijdens de samenkomsten, maar ook bij speciale gelegenheden. Tijdens de Kerstviering in De Kom, met Pasen op straat en ook bij een Fancy Fair wordt er regelmatig opgetreden door muziekkorps Nieuwegein.

Wilt ons muziekkorps horen spelen, kom dan eens naar een samenkomst op zondagochtend. In de agenda kunt u zien wanneer het muziekkorps speelt. Bespeelt u een koperen blaasinstrument of wilt u zo’n instrument leren bespelen? Zou u zich willen aansluiten bij ons muziekkorps? Kom dan eens kijken bij een repetitie (zie agenda) of neem contact met ons op.