Soepbus

  Soep uitdelen aan mensen die op straat leven is een van de activiteiten waar het Leger des Heils bekend om staat. In de tweede helft van 2015 (na de zomervakantie) gaat het Leger des Heils in Haarlem ook soep uitdelen. Dat gebeurt ’s avonds en we doen het samen met andere organisaties. We beginnen op twee avonden in de week van 21.00 uur tot 23.00 uur.   Er zijn vrijwilligers nodig om soep, brood, koffie en thee uit te delen. Als het nodig is ook kleding en dekens. En om een praatje te maken met de mensen die bij de soepbus langs komen. Natuurlijk zorgen we er ook voor dat na afloop alles weer netjes en schoon wordt achtergelaten. Ook zijn er chauffeurs nodig, die beschikken over een gewoon (B-rijbewijs) om de soepbus te rijden.  

We werken met 4 vrijwilligers per avond en doen dat volgens rooster. Gemiddeld ben je één keer per zes weken ingedeeld. Het kan natuurlijk ook vaker. Uiteraard is er overleg over welke dag het beste uitkomt.   Indien nodig kunnen reiskosten (openbaar vervoer) vergoed worden. Er zijn geen mogelijkheden om een vrijwilligersvergoeding te geven.  

Meer weten of je opgeven?   Neem (tijdens kantooruren) contact op met de projectleider Majoor Carla van Essen e-mail: carla.van.essen@legerdesheils.nl mobielnummer: 06-22043491 of Bedrijfsbureau Leger des Heils Noord-Holland 023-5533933