Schuldhulpmaatje

Maatschappelijke Dienstverlening

Maatschappelijk werker

Ons korps heeft de beschikking over een professionele maatschappelijke werker, die eenmaal in de week spreekuur houdt voor mensen met vragen en problemen van uiteenlopende aard. De gastvrouwen in het Open Huis kunnen  voor een rustig gesprek door verwijzen naar de maatschappelijke werker.

Schuldhulpmaatje

Kerken en christelijke organisaties leggen zich niet neer bij armoede en uitsluiting in onze samenleving. De start van het projectSchuldHulpMaatjes heeft de hulp aan mensen met financiële problemen een belangrijke stimulans gegeven.SchuldHulpMaatjes willen een medemens zijn van hen die te maken hebben met de harde werkelijkheid van schulden.Het is geloof in uitvoering. Korps Hilversum heeft een aantal getrainde vrijwilligers die als SchuldHulpMaatje werkzaam zijn. Zij geven preventieve hulpaan mensen die moeite hebben met hun administratie, bieden ondersteuning aan mensen die een traject van schuldhulpdoorlopen en geven nazorg wanneer de schuldhulp is afgerond. Hun activiteiten ondersteunen de inzet van de professionelemaatschappelijk werker van het korps en vinden plaats in onderling overleg..

* 28 juni 2016 Oorkonde:  In de afgelopen week heeft zr. Joke Plooij, coördinator Open Huis,  van de Stichting Schuldhulpmaatje geheel onverwacht een Oorkonde ontvangen voor 5 jaar trouwe dienst als schuldhulpmaatje binnen het korps. Haar werk voor degenen die op haar hulp waren aangewezen , heeft indruk gemaakt.

Een felicitatie meer dan waard! *  

Contactformulier

Bericht

Contact algemeen

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Laat het ons weten. Wij beantwoorden graag je vragen en stellen opmerkingen en suggesties bijzonder op prijs..

Wil je zo vriendelijk zijn het formulier volledig in te vullen? Je ontvangt binnen 24 uur antwoord! De met een * gemarkeerde velden bevatten gegevens, die nodig zijn om je vraag te beantwoorden. Of bel: T: 035 623 9912 M: 0610018372 en vraag naar Majoor Henk van Essen - Project Officier.

Maatschappelijke Dienstverlening