Sorteerruimte

In de sorteerruimte wordt 3 dagen in de week door enthousiaste vrijwilligers de kleding zorgvuldig verwerkt. De kleding wordt aangeleverd door iedereen in Helmond. Dit is mogelijk via het luik aan de buitenzijde of wordt persoonlijk door mensen overgedragen tijdens onze openingstijden.

We kijken alle kleding zorgvuldig na. De kleding (schoenen, tassen, riemen etc.) moeten aan een aantal eisen voldoen bijvoorbeeld: niet stuk, vies enz. Vervolgens zijn er opbergdozen voor: vrouw, meisje, man en jongen. De winter en zomerkleding worden ook apart gelegd. De kleding die aangeleverd wordt gaat na de controle in dozen voor het volgende seizoen. Wat niet voldoet aan de eisen gaat dan vervolgens naar ReShare

De voorraad die in ons mini magazijn geordend is wordt per seizoen opgehangen in de rekken. Ze worden ook gestickert met de kleur van de week. De kleren worden als het nodig is gestreken. De vrijwilligers van de boetiek weten door de gestickerde kleuren precies hoelang een kledingstuk in de winkel hangt en na een aantal weken, als het niet verkocht is, belandt het in de Sale bak.

We werken samen met een prettig team waardoor we samen ervoor zorgen dat de mooiste kleding in de winkel komt te hangen.