Muziekkorps

Misschien heb je ze weleens zien staan bij de kerstpot in het winkelcentrum. De koperblazers van het Leger des Heils. Het zijn muzikanten die deel uitmaken van een van de muziekkorpsen van het Leger. Deze muziekkorpsen (brassbands naar Engels model) begeleiden de samenzang tijdens de samenkomsten en worden daarom ook weleens het orgel van het Leger genoemd.
image

Met hun warme, unieke klank zijn ze door de jaren heen een soort handelsmerk geworden van het Leger des Heils. Vroeger speelden alleen heilssoldaten in zo’n muziekkorps. Tegenwoordig schuiven steeds meer andere muzikanten aan omdat ze de muziek van het Leger zo mooi vinden om te spelen en omdat ze genieten van de sfeer tijdens de repetities en de samenkomsten. Bespeel je een koperen blaasinstrument of wil je zo’n instrument leren bespelen? Kom dan eens buurten bij het muziekkorps. We zien naar je uit.

Eindhoven Band

Naast prachtige traditionele songs die door het muziekkorps worden begeleid, heeft de moderne worship- en praisemuziek zijn intrede gedaan en worden de blazers in Eindhoven steeds vaker aangevuld met een rhythm-sectie (toetsen, drums, gitaar en basgitaar) en soms een paar vocals.

De warme muziek is door de jaren heen een soort handelsmerk geworden van het Leger des Heils. Vroeger speelden alleen heilssoldaten in zo’n band. Tegenwoordig schuiven steeds meer andere muzikanten aan omdat ze de muziek van het Leger zo mooi vinden om te spelen en omdat ze genieten van de sfeer tijdens de repetities en de samenkomsten.  

Er wordt gerepeteerd op donderdag van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Pisanostraat 47a in Eindhoven. Speel je cornet/trompet, bugel, hoorn, bariton, euphonium(tenor tuba), trombone, bastrombone, bas(tuba), of ben je slagwerker, toetsenist, (bas)gitarist of zanger. Je bent "most welcome"!  Ook andere instrumenten (bijv. hout & riet)zijn welkom. Wil je meer weten of eens lang komen om te kijken en te luisteren? Neem dan even contact op met Kapelmeester Cor Ros via e-mail: cor.ros@icloud.com of telefoonnr: 0032 493 15 61 11. 

Wil je een instrument leren bespelen of wil je je zang en/of microfoontechniek verbeteren? Kom dan eens langs bij de MOSAIC muziekschool op donderdagavond om 19 uur. We zien naar je uit.