Bezoek Amsterdam Staff band 23 en 24 februari 2019

Een weekend vol muziek

In het weekend van 23 en 24 februari a.s. laten topmuzikanten van het Leger des Heils zich horen tijdens bijeenkomsten in Apeldoorn en Vaassen. Brassmuziek en het Leger des Heils zijn van oudsher onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Voor muzikanten is het spelen in een muziekkorps één van de vormen om hun persoonlijk geloof te delen met anderen. Het Leger des Heils in Nederland heeft twee brassbands die landelijke bekendheid hebben en regelmatig concerten en festivals in diverse plaatsen verzorgen.
image
Amsterdam Staff Band

zaterdag 23 en zondag 24 februari 2019

Zaterdag 23 februari

* FESTIVAL

De Amsterdam Staff Band én de Nationale Jeugd Brassband zijn op zaterdag 23 februari in Apeldoorn op bezoek en verzorgen 's avonds om19.00 uur een festival waarin een afwisselend repertoire te horen is. De bands spelen afzonderlijk en gezamenlijk. Een gouden kans om 70 enthousiaste muzikanten te beluisteren. Olaf Ritman, de dirigent van de ASB is verslingerd aan muziek en in het bijzonder aan Leger des Heilsrepertoire. Hij omschrijft het als volgt: "Eenmaal besmet met de brassmuziek van het Leger des Heils, dan kom je daar je leven lang niet van af!"

Het festival op zaterdagavond 23 februari vindt plaats aan het Hofveld 21-23 te Apeldoorn. De toegang is gratis.

Zondag 24 februari...

* SAMENKOMST

Op zondagmorgen 24 februari (10.00 uur) is de Amsterdam Staff Band tijdens de samenkomst, die onder leiding staat van luitenant Hans van de Hoek, ook te beluisteren.

* SONGS OF PRAISE

Zondagmiddag 24 februari a.s. om 15.00 uur zijn topmuzikanten van het Leger des Heils en zangers van het gemengd koor Campanella uit Holten paraat om een heerlijke Songs of Praise in de Dorpskerk aan het Marktplein 7 te Vaassen te beleven. Ook hier is de toegang gratis.

De naam "Songs of Praise" verraadt al dat er veel gezongen wordt. Ook zijn er afzonderlijke bijdragen van de Amsterdam Staff Band en het gemengd koor Campanella. Gezamenlijk brengen zij het muziekstuk "The Light of the World" ten gehore. Het gemengd koor Campanella o.l.v. Henry Huisjes heeft een breed repertoire. Henry Huisjes kenmerkt zijn dirigentschap als volgt: "Het beste uit mensen halen en samen toewerken naar een mooi muzikaal eindresultaat, dat is mijn uitdaging als dirigent".

Het wordt dus een weekend vol muziek!

image