Zomerconcert 2018 - Terugblik:

Het zomerconcert 2018 was mooi! Prachtige liederen van het Amsterdam West Koor, enthousiaste brassmuziek van de Amsterdam West Band, en inspirerende zang van Charlie Green uit Engeland. Met zijn 21 jaar heeft Charlie al heel wat avonturen beleefd. In 2008, tien jaar eerder dus, deed hij mee aan Britain’s Got Talent. Daar hield hij een platencontract aan over, en met zijn mooie stem en leuke, charmante en toch ook gewone uitstraling, is zingen nu zijn beroep. Hij is heilssoldaat van een wat kleiner korps in Engeland; hij vertelde ook over zijn keuze voor het Leger des Heils en zijn geloof in God. De zaal zat vol. Onze eigen Jörgen en Martijn uit de Amsterdam West Band speelden allebei een solo, heel knap. Ook Arend Pietersen liet van zich horen met de cornet sole Tumblin Down. Het Amsterdam West Koor zong swingend en enthousiast. En Charlie inspireerde ons allemaal met eigen liederen zoals ‘The 90 and 9’. En heerlijk was zijn vertolking – met begeleiding van de Band - van Frank Sinatra’s ‘I did it my way’.

Even voorstellen… Charlie Green

Charlie Green heeft met zijn 21 jaar jong al heel wat avonturen beleefd. Wellicht dat sommigen van jullie hem nog kennen uit Britain’s Got Talent, waar hij in 2008 aan deelnam. Aan dit avontuur hield hij een platencontract over en zijn carrière kwam in een stroomversnelling. Velen tournees volgden en met zijn mooie stem veroverde hij ook Azië.

Voordat Charlie meedeed aan Britain’s got Talent, was hij als klein mannetje al actief in de ‘muziekbusiness’. Toen hij pas vijf jaar was, mocht hij al optreden in The Royal Opera House. Een jaar voordat hij meedeed aan de talentenjacht, had - de toen 7-jarige - Charlie Green al een hit gescoord met het nummer ‘Hands around the world’, waarmee hij geld inzamelde en aandacht vroeg voor de spierziekte Musculaire Dystrophy.

Zijn echte doorbraak kwam tijdens zijn deelname aan Britain’s Got Talent, waar hij een indrukwekkende auditie neerzette met het nummer ‘Summer Wind’ van Frank Sinatra. Hij bezorgde het gehele publiek kippenvel en zijn optreden werd beloond met een staande ovatie.

Aangezien Charlie een Britse vader heeft en een Filipijnse moeder, is hij ook op de Filipijnen erg geliefd. Hij mocht zelfs optreden voor de president en ook daar volgde een tour met vele shows.

Maar waarom komt deze knappe jonge man eigenlijk naar ons korps…? Zijn beide ouders zijn actief binnen ‘The Salvation Army’ en Charlie is dus in een echte Leger des Heils-familie opgegroeid.

Charlie is een uniformdragend ‘lid’ en binnen The Salvation Army heeft hij al vele optredens gegeven. In 2014 lanceerde hij een speciaal album, genaamd ‘I will sing Praise’. Muziek combineren met zijn geloof is voor hem ontzettend belangrijk. Dit is wat hij graag doet en hoe hij God blijft vinden.

Wij waren de gelukkigen en hebben als korps Amsterdam West mogen genieten van zijn talent!