Zomerconcert 2017

Het jaarlijkse Zomerconcert van de Amsterdam West Band en Koor was weer geweldig!
Er zijn natuurlijk veel redenen op te noemen waarom je deze avond zo geweldig was, maar twee ervan willen we hier benadrukken

Het muziekstuk Jeremiah 29 gecomponeerd door onze eigen Jörgen IJsendorn en onze gastsolist Melissa Venema (trompet).

Een korte kennismaking met onze solist…

De 22-jarige Melissa woont in Zaandam en is de jongste in een gezin van zes kinderen. Op 8-jarige leeftijd gaat ze trompet spelen en twee jaar later gaat ze in opleiding aan het Amsterdams conservatorium.

Melissa wint al op jonge leeftijd verschillende prijzen en heeft inmiddels met tal van muzikale orkesten en grootheden opgetreden.

Melissa is de jongste van zes kinderen en ook haar ouders zijn muzikaal. Haar vader speelde trompet en andere blaasinstrumenten. Ook arrangeerde hij muziekstukken voor Melissa. Haar moeder ondersteunde en motiveerde altijd tijdens haar studie en ook nu stimuleert ze Melissa nog steeds.

Eén van haar broers drumt in de kerk en een broer speelt gitaar.

Nadat Melissa op 6-jarige leeftijd blokfluit had leren spelen, mocht ze bij de Harmonie op een middag instrumenten uit proberen. Toen ze een trompet pakte was ze direct helemaal verkocht. Ze mocht van een neef een Yamaha trompet lenen en ging vervolgens als een speer met haar trompetlessen.

Na haar auditie bij de Jong Talenten klas mocht ze op 10-jarige leeftijd beginnen op het conservatorium van Amsterdam bij Frits Damrow, toen de solo trompettist van het Concertgebouw Orkest. Vorig jaar is ze (21 jaar) afgestudeerd in Amsterdam aan het conservatorium.

Haar vader is vanaf het begin haar manager geweest. Hij had een zakelijke carrière gehad met veel ervaring. Anderhalf jaar geleden is hij overleden aan een plotselinge hartstilstand. Melissa mist hem nog steeds heel erg, ook in mijn muziekcarrière.

Melissa is opgevoed met een levend geloof in de Here Jezus. Ze gelooft dat God haar leven bestuurt en ook leidt in de muziek. Van God heeft ze haar muzikale talent gekregen, en ze is blij dat ze mag spelen tot eer van God. Waar ze ook speelt; een kerk, theater, tv uitzending, concertgebouw of Arena, overal probeert ze door haar spel iets van God te laten zien.

De belangrijkste optredens waren met André Rieu, waarmee ze – op 13-jarige leeftijd - 14x heb opgetreden. Heel indrukwekkend om in de Arena en op het Vrijthof in het donker Il Silenzio te laten horen. Ik begin solo en dan was het muisstil, vaak kon ik de ontroering zien van de mensen die op de eerste rijen zaten.

Dit was een fantastische tijd voor Melissa als klein meisje.

Met 17 jaar mocht ze 6x spelen als soliste in de Royal Albert Hall in Londen bij de Classical Spectaculair concerten. Afgelopen Kerst speelde ze in het Konserthaus in Wenen met het Radio Philharmonic Orchester uit Oostenrijk. Dit zijn maar enkele van haar grote hoeveelheid optredens.