Je bent niet alleen

Het zijn maar vier woorden maar er zit zoveel in dat we daar vast wel een heel seizoen over kunnen nadenken.
Voor mijzelf herken ik in deze vier woorden in ieder geval drie bewegingen.

  1. De beweging van de ander naar mij
  2. De beweging van mij naar de ander
  3. De beweging van God naar mij (en alle anderen)

Iemand zou zo maar tegen mij kunnen zeggen: Je bent niet alleen hoor. En daarmee bedoelen dat hij of zij er voor mij is of wil zijn. Dat ik misschien zorgen heb of ergens niet helemaal uit kom en dat hij of zij mij wil helpen, naar mij wil luisteren of daadwerkelijk iets voor mij doen wat ik zelf niet (meer) kan. Je bent niet alleen! Hoe belangrijk is dat om te weten. Je staat er niet alleen voor, er zijn mensen om je heen die je willen ondersteunen en helpen waar dat kan.

Zo willen wij in korps Amsterdam West er zijn voor elkaar maar meer nog voor de mensen die we ontmoeten bij onze activiteiten, in onze samenkomsten. Mensen die misschien zomaar even binnenlopen of opbellen. Nee, we kunnen niet altijd alle vragen beantwoorden en problemen oplossen maar we kunnen wel een luisterend oor bieden , voor mensen bidden, een kopje koffie aanbieden. Even aandacht hebben voor elkaar hebben en mensen laten ervaren: Je bent niet alleen! Ik wil er voor je zijn.

Dat is ook hoe Jezus het ons heeft voorgeleefd en geleerd. Dat is ook hoe God met ons omgaat. Steeds weer opnieuw herhaalt hij het in zijn Woord: Je bent niet alleen – Ik, jouw God ben erbij. Jij bent mijn geliefde Kind en ik wil in alles je ondersteunen, je bemoedigen en kracht geven. Ook die boodschap willen wij dit seizoen in alle toonaarden laten klinken. Niemand hoeft alleen te zijn: God wil en zal er voor je zijn.

De horizontale beweging (van mens tot mens) en de verticale beweging (van God naar de mens) is denk ik heel mooi verwoord in dat grote gebod dat Jezus ons meegaf: Gij zult de Here, uw God liefhebben boven alles en uw naaste als uzelf.

Het begint allemaal met een God die van ons houdt en die zegt: Ik ben met je alle dagen van je leven – je bent niet alleen. Als wij zijn liefde accepteren en hem liefhebben boven alles dan kan het niet anders of ook wij zullen iets van zijn liefde uitstralen en het laten zien aan elkaar: Je bent niet alleen.

Hoe zegt dat lied het dat zo prachtig gezongen werd tijdens de laatste uitvoering van the Passion:

                                                        Je bent niet alleen
                                                      Ik zal er voor je zijn!
                                              Als het even veel te veel wordt
                                                            ben ik er altijd!

Van harte hopen we dat iedereen die onze website bezoekt die aanwezigheid van God in zijn leven zal ervaren en weten: Ik ben nooit alleen. Zo niet, kom dan gerust eens langs om daar met ons over van gedachten te wisselen.