Computeractiviteiten

Altijd al goed willen leren omgaan met een PC, laptop of tablet? Of vragen over je mobiele telefoon? Leren omgaan met programma’s als Word of Excel? Bekijk hieronder de mogelijkheden die wij bieden!
image

Computerlessen

Bij deze lessen wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal dat ter beschikking wordt gesteld door Eigenwijks:

  • Klik2Klik niveau 0 een vierweekse introductiecursus voor echte beginners. Je werkt met een dvd van Dubbelklik die wordt beluisterd met een koptelefoon. Stap voor stap word je door de oefeningen geleid.

  • Klik2Klik niveau 1 een twaalfweekse, brede basiscursus voor beginners en iets gevorderden, waarin je leert om te werken met een muis en toetsenbord en onderwerpen als e-mail en internet.

  • Klik2Klik niveau 2 een zesweekse cursus, waarin je o.a. leert hoe je documenten kunt maken en hoe je deze kunt beheren in mappen. Ook worden flyers gemaakt en leer je de beginselen van zoeken op het internet.

  • Klik2Klik niveau 3 een zesweekse cursus waarbij je verder vertrouwd gaat raken met en op internet (internetbankieren, chatten, Skype etc.).

  • Overige cursussen digitaal foto’s maken en bewerken, werken op een tablet, brieven opstellen en tekstverwerking, thuisraken in Digitale Overheid etc.

Taallessen

Als je beter Nederlands wilt leren spreken en schrijven willen we je daar graag bij helpen. Voor deze activiteit is het nodig om wel Nederlands enigszins te verstaan.

Computercafé

Tijdens ons computercafé kan je binnenlopen om gebruik te maken van de computers en internet. Als hulp nodig is bij internetten of e-mailen, dan zijn er vrijwilligers beschikbaar om je te helpen. Tijdens het computercafé is het ook mogelijk voor cursisten van de computerlessen om gemiste lessen in te halen of om extra oefeningen te maken.

Computerspreekuur

Heb je vragen over je computer, je mobiele telefoon of tablet. Meestal kunnen we je wel verder helpen en je vragen beantwoorden.

Computerclub

Bij de computerclub wordt iedere maand een specifiek onderwerp gekozen en behandeld. Denk daarbij aan tekstverwerking, fotobewerking, opschonen PC, stamboom uitzoeken en maken, Windows 7 etc., Facebook, Skype, Schoolbank.nl etc. etc.