Zendingsproject

Vanaf september 2012 is er voor de komende twee jaar gekozen voor het Leger des Heils jongenshuis ‘Maranatha' in Bandung op het eiland Java.

Met 240 miljoen inwoners is de eilandenarchipel Indonesië het op drie na grootste land ter wereld, het land met de grootste moslimbevolking en één van de weinige democratieën van Zuidoost-Azië. De bodem is rijk aan olie, aardgas en metalen. Toch leeft Indonesië vooral van de landbouw en heeft het in de politiek en het openbare leven te maken met veel corruptie.

In het Maranatha-huis wonen nu ongeveer 70 jongens, de jongste is 4 en de oudste 18 jaar. Het huis biedt hen een veilige leefomgeving en scholing van de peuterspeelzaal tot de universiteit. Het grootste deel van de jongens gaat naar basis of middelbaar onderwijs.

Voor jongens die hun opleiding niet af (kunnen) maken, zijn er verschillende technische cursussen en naaicursussen. Het huis probeert de jongens voor te bereiden op een leven in de Indonesische maatschappij. Zo krijgen ze ook pedagogische lessen en sociale trainingen. Het jongenshuis krijgt € 50,00 sponsorgeld per maand voor eten en schoolgeld. Ik weet dat de levensstandaard daar lager is, maar voor 70 jongens is dit toch heel erg weinig.

Het huis is gebouwd in 1928 en heeft een behoorlijke achterstand in onderhoud: gordijnen, stoelen en tafels zijn stuk. Er zitten grote scheuren in de muren en op de plafonds zijn, vanwege lekkages, grote vochtplekken.

Het moet mogelijk zijn, door onze bijdragen, in de komende twee jaar een groot deel (of misschien wel alle) van de huidige problemen op te lossen.