Raad en daad balie

Kom je er niet meer uit? Uit het woud van voorzieningen, toelagen, wetten en regels? Kom dan eens langs bij de Raad- en Daadbalie. Hier zitten vrijwilligers voor je klaar om je te helpen de weg te vinden in de ingewikkelde wereld van wet- en regelgeving.
image

Je kunt er, onder andere, terecht voor het invullen van formulieren (met uitzondering van belastingaangiftes), doorverwijzingen naar instanties of nachtopvang, eerste contacten met instanties, het op orde brengen van uw persoonlijke administratie en een luisterend oor.

Voor uitgebreidere hulpvragen als een voedselbankaanvraag, belastingaangifte, het invullen van formulieren en andere praktisch/materiële problemen kunt u terecht bij het sociaal spreekuur. Zij bieden ondersteuning en bemiddeling bij sociale vraagstukken rond uitkeringen, gemeentelijke instanties, andere overheidsinstellingen en woningbouwverenigingen. Bij het sociaal spreekuur zijn vrijwilligers werkzaam met diverse achtergronden (boekhouder, docent, griffier en jeugdbeschermer). Ook worden er studenten van de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) ingezet om u op weg te helpen.  

Om een afspraak te maken voor het sociaal spreekuur kunt u bellen met 072-5616020. U kunt hier op dinsdag en donderdag terecht. U geeft kort aan waarvoor u komt. De medewerker van de raad- en daadbalie plant een afspraak voor u in.