Raad en daad balie

Kom je er niet meer uit? Uit het woud van voorzieningen, toelagen, wetten en regels? Kom dan eens langs bij de Raad- en Daadbalie. Hier zitten vrijwilligers voor je klaar om je te helpen de weg te vinden in de ingewikkelde wereld van wet- en regelgeving.
image

Je kunt er, onder andere, terecht voor het invullen van formulieren (met uitzondering van belastingaangiftes), doorverwijzingen naar instanties of nachtopvang, eerste contacten met instanties, het op orde brengen van uw persoonlijke administratie en een luisterend oor.

5 dagen in de week mensen in nood met Raad en Daad bijstaan, onder andere invullen van formulieren, advisering bij levensproblemen, zoeken naar opvang, bemiddeling bij woningopschoning en vraag en aanbod kleding en kleine spullen, verschaffen van maaltijden op verzoek aan mensen in nood, idem verstrekken van voedselpakketten. Maandag tot en met vrijdag 09.00 – 17.00 uur.

Sociaal Spreekuur:   

Ondersteuning en bemiddeling bij sociale vraagstukken rond uitkeringen, gemeentelijke instanties en andere overheidsinstellingen, woningbouwverenigingen. Als aanvulling op de reguliere instanties, invullen van Belastingaangiftes voor en met minima.

Studenten van diverse opleidingen lopen stage bij het Sociaal Spreekuur, de Raad- & Daadbalie en andere (ondersteunende) activiteiten.

Op afspraak via 072-5616020 of via de balie in het korpsgebouw.