Werken of stage in het buitenland?

Regelmatig krijgen we de vraag of het mogelijk is om voor het Leger des Heils in het buitenland te werken. Dat is mogelijk, maar het Leger des Heils Nederland faciliteert dat niet. Je bent vrij om lokale kantoren zelf te benaderen. Wanneer je officier bent ligt dit anders en kan het internationale hoofdkantoor in Londen in goed overleg besluiten je uit te zenden.

Onze lokale Leger des Heils partners zijn degene die de projecten uitvoeren en weten waar de behoeftes liggen binnen de gemeenschap. Zij kunnen dan ook het beste aangeven of zij geïnteresseerd zijn in een medewerker uit Nederland. Daarom bemiddelen wij niet in (vrijwilligers)werk of stage-opdrachten in het buitenland. 

Benader zelf
Maar je bent natuurlijk vrij om de Leger des Heils kantoren in het buitenland zelf te benaderen. Met name voor studieopdrachten en vrijwilligerswerk is dit de kortste en meest effectieve route. Via de pagina adressen kun je de contactgegevens opzoeken. Daarnaast staan alle kantoren genoemd in het Salvation Army Year Book. Hier vindt je ook meer informatie over het werk van het Leger in de verschillende landen.

Wordt officier
En we nodigen je van harte uit om officier te worden bij het Leger des Heils. Als officier ben je onderdeel van een wereldwijde organisatie. Je kunt daarom niet alleen aan de slag als korpsofficier (voorganger) in Nederland, maar eventueel ook in een functie binnen de internationale hulpverlening.