WASH Project in Sulawesi

Vanaf 28 september 2018 troffen een aantal achtereenvolgende aardbevingen Centraal Sulawesi in Indonesië. Het Leger des Heils startte een project om het transport en de opslag van schoon drinkwater samen met de toegang tot hygiëne- en gezondheidsproducten te verbeteren, waardoor ook de verspreiding van door water overgebrachte ziekten wordt verminderd.

Aardbeving
Vanaf 28 september 2018 troffen een aantal achtereenvolgende aardbevingen Centraal Sulawesi in Indonesië. Volgens het National Disaster Management Agency (BNPB) zijn er 2.113 mensen overleden en 1309 vermist. Nog eens 223.751 mensen vanuit 122 locaties zijn ontheemd geraakt en velen wonen nog in tijdelijke kampen. In de Palu-wijk van Balaroa werden ongeveer 1.700 huizen verzwolgen toen de aardbeving toesloeg.

Schoon drinkwater en hygiëneproducten
Het Leger des Heils startte een project om het transport en de opslag van schoon drinkwater samen met de toegang tot hygiëne- en gezondheidsproducten te verbeteren, waardoor ook de verspreiding van door water overgebrachte ziekten wordt verminderd.
Allereerst gaf het Leger des Heils elk gezin een jerrycan van 20 liter, een waterfilter, een klamboe en een hygiënekit met beddengoed, tandenborstels en handoeken. De spullen werden vervolgens door vrachtwagens en helikopters naar de geselecteerde locaties vervoerd. Naast de distributie van artikelen, gaf het Leger des Heils ook bewustzijnstraining over de verspreiding van door water overgebrachte ziekten binnen de getroffen gemeenschappen.