Voorlichting over HIV/AIDS in Manipur

Door drugsgebruik raken veel jongeren in Manipur besmet met HIV. Het Leger des Heils geeft voorlichting om dit te voorkomen.

Besmetting met HIV
Manipur is een deelstaat in het noordoosten van India. Het staat bekend om de vele illegale drugs die door de staat getransporteerd wordt, mede dankzij de nabijgelegen ‘Gouden Driehoek’. De ‘Gouden Driehoek’ is een van de belangrijkste opium producerende gebieden in Azië en reikt van Myanmar, Laos en Thailand naar de rest van de Indiase deelstaten. Door het vele drugsgebruik is een op de honderd mensen in Manipur besmet met HIV. Churachandpur is de twee-na grootste stad in de staat Manipur en is een van de meest getroffen gebieden. Het sterftecijfer onder jongeren stijgt snel.

Voorlichting
Vanuit het regionale hoofdkwartier van het Leger des Heils worden verschillende plaatsen in de staat Manipur bereikt met voorlichtingsactiviteiten. Bijvoorbeeld door huisbezoeken en bijeenkomsten voor jongeren. In dit project worden mensen getraind om voorlichting te geven over HIV/AIDS en mensen die specifiekere zorg nodig hebben door te kunnen verwijzen naar organisaties waar het Leger des Heils mee samenwerkt.

Projectdetails

Uitvoering: Leger des Heils India
Locatie: Manipur
Thema: gezondheid
Doelgroep: 5.000 jongeren
Totale projectkosten: US$ 34.350
Gefinancierd door: Leger des Heils Nederland
Duur: 2 jaar
Status: actief

Landinformatie Thema: Gezondheid