Voedsel voor ontheemden in Kassela, Mali

Naar aanleiding van interne conflicten zijn veel ontheemden in Mali naar Kassela gevlucht. De gemeenschap van Kassela heeft deze ontheemden opgevangen, maar werd al snel geconfronteerd met een voedseltekort. De situatie werd zelfs nog uitdagender in de maanden augustus en september van vorig jaar. Dit is de periode tussen het planten en oogsten van gewassen. Het Leger des Heils bood voedselhulp aan 200 ontheemde gezinnen en 50 gastgezinnen In Kassela.

Ontheemden in Kassela
Kassela is een dorp in Mali, gelegen in de regio Koulikoro en ongeveer 36 km ten oosten van Bamako, de hoofdstad van het land.Aangezien Mali de afgelopen jaren te maken heeft gehad met interne conflicten, zijn veel ontheemden naar Kassela gevlucht. De gemeenschap van Kassela heeft deze ontheemden opgevangen, maar werd al snel geconfronteerd met een voedseltekort. De situatie werd zelfs nog uitdagender in de maanden augustus en september van vorig jaar. Dit is de periode tussen het planten en oogsten van gewassen wanneer er niet veel vers voedsel beschikbaar is. In die tijd leden veel gezinnen honger. 

Voedselhulp
Om de ontheemden en de gastgemeenschap van Kassela te ondersteunen, voerde het Leger des Heils een project uit om voedselhulp te bieden.Gedurende één maand werden voedselpakketten verdeeld onder 200 ontheemde gezinnen die getroffen waren door honger. Bovendien kregen 50 gastgezinnen zaden, water- en landbouw hulpmiddelen om hen te ondersteunen bij het produceren van meer gewassen. Het Leger des Heils wil op deze manier gezinnen helpen om in de toekomst beter bestand te zijn tegen een volgende voedselcrisis. De gezinnen die zijn geselecteerd voor dit project zijn de meest kwetsbare mensen in de gemeenschap. Om te zorgen dat dit selectie proces op een eerlijke manier verliep werd samengewerkt met de lokale overheid.

Project details

Uitvoering: Leger des Heils Mali
Locatie: Kassela
Thema: noodhulp
Doelgroep: 200 ontheemde gezinnen en 50 gastgezinnen in Kassela
Totale projectkosten: US$ 20.859
Gefinancierd door: Leger des Heils Nederland, Tsjechië en Slowakije
Duur: 3 maanden
Status: voltooid
Thema: Noodhulp