Vechten tegen Ebola in de DRC

Het Leger des Heils startte een project in de DRC met als doel verspreiding van het Ebola-virus te beperken, bij te dragen aan het verminderen van stress door mensen te onderwijzen over Ebola en het stigma rond Ebola te bestrijden. Er worden hygiëne-kits en onderwijsmateriaal verstrekt in de zeven gemeenschappen waar Ebola het meest voorkomt.

Ebola in de DRC

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wijzen de huidige epidemiologische modellen erop dat het Ebola-virus zich blijft verspreiden binnen de DRC. Het virus is vooral aanwezig in de provincies Noord-Kivu en Ituri. Naast dat de gezondheidscentra vol zitten, veroorzaakt de epidemie ook paniek onder de mensen. Daarom startte het Leger des Heils een project in zeven gemeenschappen in Noord-Kivu en Ituri met als doel; verspreiding van het Ebola-virus te beperken, bij te dragen ​​aan het verminderen van stress door mensen te onderwijzen over Ebola en het stigma rond Ebola te bestrijden.

Hygiëne-kits en onderwijs

100 gezondheidscentra, 380 scholen en 120 kerken en moskeeën worden voorzien van hygiëne-kits. Hygiënische maatregelen zijn essentieel om verdere verspreiding van het Ebola-virus te voorkomen, daarom wordt het gebruik van deze handwaskits gecontroleerd om ervoor te zorgen dat mensen ze daadwerkelijk gebruiken. Bovendien zullen 60 trainers onderwijsmateriaal ontvangen. Zij zullen op hun beurt 360 gemeenschapsleiders en 6000 leraren, medewerkers in de gezondheidszorg en kerkleiders trainen over maatregelen voor het voorkomen van het Ebola-virus en het verzorgen van de slachtoffers. Gemeenschapsleiders worden ondersteund in het onderwijzen van hun gemeenschap bij het identificeren van het virus, het begeleiden van families van slachtoffers en bij het opvolgen van de mensen die in contact zijn geweest met Ebola.