Varkenshouderij in Chhiahtlang, Oost-India

In de staat Mizoram in Oost India heeft het Leger des Heils een rehabilitatiecentrum voor alcohol- en drugsverslaafden. Om het centrum financieel te ondersteunen en de clienten een dagbesteding te bieden is het Leger een varkenshouderij gestart.

Verslaving
De staat Mizoram in Oost India heeft een van de hoogste percentages alcohol- en drugsverslaafden van het land. De staat heeft een paar rehabilitatiecentra, maar geen van deze centra biedt lange termijn opvang. Men kan er maar voor een korte periode verblijven, waardoor er geen langdurige behandeling kan worden geboden, en het terugvalpercentage zeer hoog is. Het Adult Rehabilitation Centre (ARC), in het dorp Chhiahtlang, biedt wel lange termijn opvang.  

Varkenshouderij
Om het ARC financieel te ondersteunen en de deelnemers een dagbesteding te bieden is het Leger des Heils een varkenshouderij gestart. Ook kunnen ongeschoolde jongeren uit de buurt deelnemen aan vaktrainingen bij het ARC. Door de varkens te verzorgen en de varkensfokkerij te beheren ontwikkelen ze vaardigheden waarmee ze een inkomen kunnen verdienen. Varkenshouderijen zijn heel gebruikelijk in Mizoram, omdat er veel vraag is naar varkensvlees. Met dit project wordt het centrum voorzien van biggen, een varkensschuur, apparaten, voedsel, en medicijnen voor de varkens.

Projectdetails

Uitvoering: Leger des Heils India
Locatie: Chhiahtlang
Thema: werk & inkomen
Doelgroep: alcohol- en drugsverslaafden
Totale projectkosten: US$ 20.819
Gefinancierd door: Leger des Heils Nederland
Duur: 2 jaar
Status: Voltooid

Landinformatie Thema: Werk & inkomen