Uitbreiding middelbare school in Muara Mujan

Muara Mujan is een geïsoleerd dorp in Kalimantan. In 2008 werd de school van Muara Mujan uitgebreid, zodat de kinderen in het dorp kunnen worden opgeleid tot de hoogste klassen van de middelbare school.

Een geïsoleerd dorp
Muara Mujan is een van de drie dorpen in West-Kutai, een regentschap in Kalimantan. De hoofdstad van West-Kutai is Sendawar, en ligt ongeveer 80 km van Muara Mujan. Het dorp is vrij geïsoleerd van grote steden en kan alleen bereikt worden per boot en auto. Reizen naar Sendawar per boot duurt ongeveer zeven uur. Voor schoolgaande kinderen is deze reis te lang om elke dag te maken. In 1984 bouwde het Leger des Heils daarom een middelbare school voor de kinderen van Muara Mujan.

Uitbreiding van school
In 2008 werd de school van Muara Mujan uitgebreid, zodat de kinderen in het dorp kunnen worden opgeleid tot de hoogste klassen van de middelbare school. Daardoor kunnen nu 45 leerlingen per jaar ook de hoogste klassen volgen. Het nationale high-schoolcurriculum vereist de leerlingen om toetsen te maken voor de vakken wetenschap, scheikunde en Engels. Om deze vakken voldoende te leren werd de nieuwe school uitgerust met twee laboratoria en laboratoriumapparatuur. Ouders van leerlingen toonden hun steun voor het project door mee te helpen met de bouw.

 

Uitvoering: Leger des Heils Indonesië
Locatie: Muara Mujan
Thema: onderwijs
Doelgroep: 45 scholieren per jaar
Totale projectkosten: US$ 249.707
Gefinancierd door: Leger des Heils Nederland
Duur: 2 jaar
Status: voltooid

Landeninformatie Thema: Onderwijs