Training voor cadetten uit Burkina Faso

Om het Leger des Heils in Burkina Faso verder te ontwikkelen, worden vier kadetten naar de DRC gevlogen om daar een opleiding tot officier te doen.

Het Leger des Heils in Burkina Faso
Burkina Faso heeft een score van 0.423 op de Human Development Index (HDI). Dit is een samengesteld nummer dat getallen omvat met betrekking tot levensverwachting, onderwijs en inkomen per hoofd van de bevolking. Dit getal wordt gebruikt om landen in vier niveaus van menselijke ontwikkeling te rangschikken. Hoe hoger deze factoren, hoe hoger het indexnummer. Burkina Faso staat wereldwijd op nummer 183 van de 186 landen. Dit betekent dat bijna de helft van de bevolking in extreme armoede leeft. De gemiddelde persoon verdient rond de € 550 per jaar.
Het Leger des Heils begon in 2012 met de eerste werkzaamheden in Burkina Faso. De regio werd in augustus 2018 onderdeel van het Mali-territorium. Een jaar later zijn er al een korps en twee buitenposten gestart.

Officierstraining
Ter ondersteuning van de ontwikkeling van de regio Burkina Faso, investeert het Leger des Heils in de training van vier kadetten. Twee koppels, één uit Ouagadougou en de andere uit Bobo Dioulasso worden naar de DRC gevlogen om een opleiding te volgen aan het Officiers Training College. Binnen twee jaar, leren de kadetten alles wat ze moeten weten om officier te worden. Dit project financiert de opleidingskosten voor het eerste jaar, de vliegtickets voor de vier kandidaten en hun kind en de kosten van visa’s en andere vereiste documenten om in DRC te kunnen blijven.

Project Details

Uitvoering: Het Leger des Heils Mali
Locatie: DRC
Thema: capaciteitsopbouw
Doelgroep: 4 kadetten
Totale projectkosten: US$ 30.000
Gefinancierd door: Leger des Heils Nederland, Tsjechie en Slowakije
Duur: 1 jaar
Status: actief

Thema: Capaciteitsopbouw Landinformatie: Burkina Faso