Toiletten voor scholen in Indonesië

Vanaf 28 september 2018 troffen een aantal achtereenvolgende aardbevingen Centraal Sulawesi in Indonesië. Het Leger des Heils heeft een sterke aanwezigheid in Sulawesi. Ze runnen onder andere een ziekenhuis en 60 scholen in het getroffen gebied. Door dit project kan het Leger des Heils 18 toiletgebouwen herbouwen in 16 van de zwaarst getroffen scholen.

Aardbeving
Vanaf 28 september 2018 troffen een aantal achtereenvolgende aardbevingen Centraal Sulawesi in Indonesië. Volgens het National Disaster Management Agency (BNPB) zijn er 2.113 mensen overleden en 1309 vermist. Nog eens 223.751 mensen op 122 locaties zijn ontheemd geraakt en velen wonen nog in tijdelijke kampen. In de Palu-wijk van Balaroa werden ongeveer 1.700 huizen verzwolgen toen de aardbeving toesloeg.

Nieuwe toiletgebouwen
Het Leger des Heils heeft een sterke aanwezigheid in Sulawesi. Ze runnen onder andere een ziekenhuis en 60 scholen in het getroffen gebied. Lokale teams bieden al vanaf het begin medische ondersteuning en blijven dit doen via mobiele klinieken. Daarnaast is het Leger des Heils van plan 18 toiletgebouwen te herbouwen in 16 van de zwaarst getroffen scholen. Deze scholen zijn momenteel vernietigd of onbewoonbaar. Het onderwijs gaat door met tijdelijke voorzieningen zoals tenten. Bovendien zullen ongeveer 1600 kinderen onderwijs over hygiëne ontvangen om gezondheid en welzijn te ondersteunen.

Uitvoering: Het Leger des Heils Indonesië
Locatie: Kulawi, Gimpu, Jonooge, Maranatha, Tanapobunti, Watubula, Kamarora, Bunga, Dongi-Dongi en Jonojindi
Thema: onderwijs
Doelgroep: 16 scholen
Totale projectkosten: US$ 108.525.48
Gefinancierd door: Leger des Heils Nederland, Tsjechië en Slowakije
Duur: actief
Status: 1 jaar

Landinformatie: Indonesië Thema: Noodhulp