Studiebeurzen voor meisjes in Kenia

Veertig procent van de bevolking in Kenia is werkloos. Gebrek aan onderwijs verkleint de kansen op een baan. Het Leger des Heils startte een studiebeurzenproject voor meisjes, zodat ze een betere kans hebben op de arbeidsmarkt.

Geen schoolgeld
Het Nairobi Girls’ Center (NTC) ligt in het hart van Nairobi. Meisjes tussen de 15 en 25 jaar kunnen er een tweejarige beroepsopleiding. Ze krijgen les in huishoudkunde, IT en voeding en ontvangen na het voltooien van de opleiding een diploma. Het NTC heeft genoeg plek om 100 meisjes onderwijs te bieden, maar momenteel zijn er een kleine 50 meisjes die hier gebruik van maken. Het NTC wordt bijna volledig gefinancierd door schoolgeld, er is geen externe financiering voor deze school. Veel meisjes zijn niet in staat om zelf het schoolgeld te betalen.

Beurzen
Het studiebeursproject van Het Leger des Heils biedt meisjes uit Kenia een kans om een ​​opleiding te volgen op het NTC. Een deel van de leerlingen op het NTC wordt al financieel gesponsord door het Leger des Heils Australië. In 2015 heeft IOS met financiering van een private donor nog eens 22 extra beurzen beschikbaar gesteld.

Projectdetails

Uitvoering: Leger des Heils Kenia
Locatie: Nairobi
Thema: werk & inkomen
Doelgroep: meisjes
Totale projectkosten: US$ 23.202
Gefinancierd door: particuliere donor
Duur: 2 jaar
Status: actief
Thema: Werk & Inkomen