Renoveren van Leger des Heils gebouwen in Cuba

Toen een orkaan in 2012 over Santiago raasde, werd het korpsgebouw van het Leger des Heils ernstig beschadigd. Watersystemen werden aangetast waardoor er een tijd geen drinkwater was, de muren gingen rotten en de daken vielen uiteen. Bouwwerkzaamheden om het gebouw te verbeteren begonnen in 2014, maar het gebrek aan materialen en water heeft de bouwactiviteiten zwaar vertraagd. Dit project biedt financiële ondersteuning voor het vervolgen van de bouwwerkzaamheden van zowel het korpsgebouw als de woningen van de officieren.

Schade
Toen een orkaan in 2012 over Santiago raasde, werd het korpsgebouw van het Leger des Heils ernstig beschadigd. Watersystemen werden aangetast waardoor er een tijd geen drinkwater was, de muren gingen rotten en de daken vielen uiteen. Bouwwerkzaamheden om het gebouw te verbeteren begonnen in 2014, maar het gebrek aan materialen en water heeft de bouwactiviteiten zwaar vertraagd.

Reparatie en Renovatie
Het Leger des Heils heeft de afgelopen drie jaar twee projecten uitgevoerd om het korpsgebouw en de woningen van de officieren te verbeteren. Nu wordt het laatste stadium van de bouwwerkzaamheden uitgevoerd door een derde drie jaar durend project. Dit project zet de voorgaande bouwactiviteiten voort en biedt werknemers, officieren en de gemeenschap die betrokken is bij diensten en programma’s van het Leger des Heils een veilige plaats om te wonen en te werken.
Er zijn verschillende bouwwerkzaamheden nodig om alle faciliteiten op te zetten. Allereerst wordt de basis van het korpsgebouw opnieuw gelegd. Vervolgens worden er kolommen, balken, timmerwerk en relingen geplaatst. Na afloop zullen de muren worden neergezet en badkamer- en keukenplating worden gemonteerd. Ten slotte worden elektrische installaties en watersystemen geïnstalleerd. Door deze faciliteiten krijgt het Leger des Heils Cuba een plek waarvanuit gemeenschappelijke outreaches kunnen worden ondernomen, vooral met tieners en ouderen.

Ondersteuning
Dit project biedt financiële ondersteuning voor de aankoop van bouwmaterialen, de salarissen van de werknemers en geeft de mogelijkheid om de werknemers tijdens de werkdagen van eten en drinken te voorzien. De arbeidsomstandigheden in Cuba zijn zwaar en ook is het klimaat heftig. Door de arbeiders te voorzien van koek en zopie wordt hun werkprestatie effectiever en wordt er veiliger gewerkt.

Project details

Uitvoering: Leger des Heils Caraïbisch gebied
Locatie: Santiago
Thema: capaciteitsopbouw
Doelgroep: Leger de Heils werknemers in Cuba
Totale projectkosten: US$ 103.535
Gefinancierd door: Leger des Heils Nederland
Duur: 3 jaar
Status: actief
Landinformatie: Cuba