Renoveren van het Mgulani Hostel

Het Mgulani Hostel is een gastenverblijf gelegen op de compound van het Leger des Heils in Tanzania. Het hostel is de primaire lokale bron van inkomsten voor het gebied. Omdat de gebouwen oud waren startte het Leger des Heils een project om het hostel te renoveren. Nu het eerste deel van de verbouwing is voltooid, wil het Leger des Heils middels dit project de eetzaal en de aula ook renoveren.

Hostel
Het Mgulani Hostel is een gastenverblijf gelegen op de compound van het Leger des Heils in Tanzania. Het hostel is de primaire lokale bron van inkomsten voor het gebied. Omdat de gebouwen oud waren startte het Leger des Heils een project om het hostel te renoveren. Toen het eerste deel van de renovatie was voltooid, was het plan dat het grondgebied door middel van een contract met de overheid financiële steun zou krijgen om aan verdere renovaties te werken. Helaas liet de overheid dit contract niet doorgaan. Daardoor is een deel van het hostel nu nog niet gerenoveerd en dus ook niet bruikbaar voor gasten.

Renovatie
Veel aspecten van de renovatie van Mgulani Hostel zijn al afgerond waardoor er meer gasten in het hostel komen. Helaas zijn de twee klaslokalen die zijn gerenoveerd niet geschikt voor grotere groepen, zoals NGO's op zoek naar een opleidings- en conferentiecentrum. Als gevolg daarvan verliest het hostel potentiële klanten. Hoewel er een aula is waarin 75 mensen kunnen, is deze vanwege de hitte niet geschikt om het hele jaar door te gebruiken. Dit in aanvulling op muggen en vliegen is niet prettig voor gasten in de eetzaal.
Door dit project wil het Leger des Heils de eetzaal en de aula van Mgulani Hostel renoveren. Ook zullen er goede ramen en airconditioners worden geïnstalleerd. Door deze verbouwingen zal het hostel waarschijnlijk meer en grotere groepen gasten trekken waardoor het Hostel beter in staat wordt het grondgebied te financieren.

Projectdetails

Uitvoering: Leger des Heils Tanzania
Locatie: Dodoma
Thema: Werk en Inkomen
Doelgroep: Mgulani Hostel
Totale projectkosten: US$ 23.000
Gefinancierd door: Leger des Heils Nederland
Duur: 3 maand
Status: voltooid
Landinformatie: Tanzania Thema: Werk & Inkomen