Personeel voor kliniek in Kendari

Kendari is de hoofdstad van de provincie Sulawesi. De groei van de gezondheidszorg is achter gebleven bij de bevolkingsgroei. Daarom opende het Leger des Heils in 2014 een nieuwe kliniek. In dit project betaald IOS de salarissen van een arts, verpleegkundige en verloskundige voor een periode van drie jaar.

Achterblijvende gezondheidszorg
De provincie Sulawesi is in de afgelopen jaren erg verstedelijkt; kleine dorpen groeien uit tot steden. Kendari is de hoofdstad van de provincie Sulawesi. Er wonen meer dan 300 duizend mensen. De groei van de gezondheidszorg is achter gebleven bij de bevolkingsgroei. Daarom opende het Leger des Heils in 2014 een nieuwe kliniek in Kendari, de Catherine Booth kliniek. Met deze kliniek wil het Leger gemarginaliseerde bevolkingsgroepen goede medische voorzieningen bieden, tegen betaalbare prijzen.

Kliniek
In mei 2015 is de bouw van de kliniek afgerond en kreeg de kliniek een vergunning om De Zwitserse ambassade financierde de bouwkosten en de nationale regering van Indonesië verstrekte land en apparatuur. IOS betaald de salarissen van een arts, verpleegkundige en verloskundige voor een periode van drie jaar. Aan het einde van dit drie jaar durende project, verwacht het Leger des Heils dat de kliniek zelfvoorzienend kan zijn door de bijdragen van patiënten, zo'n 3.000 per jaar. 

Projectdetails

Uitvoering: Leger des Heils Indonesië
Locatie: Kendari
Thema: gezondheid
Doelgroep: 3.000 gemarginaliseerde mensen
Totale projectkosten: US$ 24.543
Gefinancierd door: Leger des Heils Nederland
Duur: 3 jaar
Status: voltooid

Landinformatie Thema: Gezondheid