Ondersteuning voor slachtoffers van cycloon Ockhi in India

Summary In december 2017 trof cycloon Ockhi het Kanyakumari-district in het zuiden van India. De tropische storm verwoeste talloze gebouwen, waardoor veel mensen nu in beschadigde huizen wonen. Het Leger des Heils startte een project om 250 huishoudens te ondersteunen bij de wederopbouw van hun huizen door hen te voorzien van bouwmaterialen.

Cycloon Ockhi
Cycloon Ockhi raasde in december 2017 over het Kanyakumari-district in het zuiden van India. De tropische storm liet talloze gewonden achter en kostte 245 mensen het leven. De cycloon veroorzaakte grote schade aan huizen en infrastructuren. Ook werd een aanzienlijk deel van de landbouwgrond in het district vernield. Veel slachtoffers leven in zwaar beschadigde opvangcentra. Deze opvangcentra zijn bedoeld als tijdelijke huisvesting, maar aangezien één op de vijf mensen in India van $1,90 (€1,60)per dag moet leven, zijn de financiële uitdagingen van een huis herbouwen een harde realiteit. 

Bouwmaterialen
Nadat cycloon Ockhi het Kanyakumari-district trof, startte het Leger des Heils onmiddellijk met het verlenen van hulp. Na de meest ernstige en primaireproblemen te hebben aangepakt, richt het Leger des Heils zich nu op de volgende fase van noodhulp, waarin de slachtoffers worden geholpen om hun leven weer op te pakken. Er werd een project gestart waarin 250 huishoudens bouwmaterialen en arbeidsondersteuning ontvangen zodat ze hun huizen kunnen herstellen. Door hun levensomstandigheden te verbeteren, wil het Leger des Heils de slachtoffers van Ockhi bemoedigen om hun leven te herpakken. 

Project Details

Uitvoering: Leger des Heils India Oost Zuid
Locatie: Kanyakumari-district
Thema: noodhulp
Doelgroep: 250 huishoudens
Totale projectkosten: US$ 144.333
Gefinancierd door: Leger des Heils Nederland
Duur: 2 maanden
Status: actief

Media

Nieuws artikel
Landinformatie: India Thema: Noodhulp