Ondersteuning voor slachtoffers van aardbeving op Lombok in Indonesië

Een reeks aardbevingen op het eiland Lombok, in Indonesië, liet vele mensen gewond en ontheemd achter. Het Leger des Heils startte een project om ongeveer 1.000 mensen in het gebied rond het dorp Gangga, in het noordwesten van Lombok te voorzien van voedsel, medische zorg en traumabegeleiding.

Aardbevingen
Binnen een maand werd het eiland Lombok, in Indonesië, getroffen door maarliefst vijf aardbevingen. De eerste beving trof het eiland op 29 juli met een kracht van 5.9 op de schaal van Richter. Daarna volgden bevingen met een kracht van 7, 5.9, 6.3 en als laatst 5.2 welke op 5, 9, 19 en 23 augustus plaatsvonden. Het officiële dodental wordt gerapporteerd op 460 mensen. Volgens de regering zijn er meer dan 7.000 gewonden gevallen en minstens 415.000 mensen ontheemd geraakt.  

Noodhulp
Om de slachtoffers van de aardbevingen te ondersteunen, startte het Leger des Heils een noodhulpproject in het gebied rond het dorp Gangga, in het noordwesten van Lombok, waar ongeveer 1.000 mensen wonen. De slachtoffers worden voorzien van rijst, noedels, suiker en flessen drinkwater. Daarnaast zijn medische teams vanuit de ziekenhuizen van het Leger des Heils in Soerabaja, Turen en Semarang ingezet om hulp te verlenen. Ook worden er pakketten met kleding, hygiëneproducten en drinkwater aan gezinnen verstrekt en wordt voedsel uitgedeeld.Speciaal opgeleid personeel binnen het team biedt ook geestelijke gezondheidszorg en traumabegeleiding. Hierbij wordt in het bijzonder aandacht besteed aan kinderen.

Project details

Uitvoering: Leger des Heils Indonesië
Locatie: Gangga
Thema: noodhulp
Doelgroep: 1.000 mensen uit de regio rond Gangga
Totale projectkosten: US$ 27.427
Gefinancierd door: Leger des Heils Nederland, Tsjechië en Slowakije
Duur: 2 maanden
Status: actief
Landinformatie: Indonesië Thema: Noodhulp