Ondersteuning voor de slachtoffers van orkaan Irma

Het Leger des Heils helpt de slachtoffers van orkaan Irma in Sint Maarten bij de wederopbouw van hun huizen. 100 families worden voorzien van constructiematerialen die orkaanproof zijn. Ook wordt erop toegezien dat de herbouw volgens overheidsvoorschriften wordt uitgevoerd.

Orkaan Irma
In september 2017 werd het eiland Sint Maarten getroffen door de orkaan Irma. Veel mensen kregen te maken met voedsel- en watertekorten, een gebrek aan brandstof en het uitvallen van elektriciteit. In de eerste kritieke weken na de orkaan werd hulp aan de slachtoffers verleend door de regering van Sint Maarten en verschillende internationale Ngo's, waaronder het Leger des Heils. Basisartikelen zoals voedsel, water en dekens werden uitgedeeld. Nu de directe noodhulpfase is afgerond, begint de wederopbouwfase. Het Leger des Heils ondersteunt ook in deze fase getroffen gemeenschappen bij hun herstelwerkzaamheden.  

Wederopbouw
Volgens de overheid van Sint Maarten heeft ongeveer 90 procent van alle huizen op Sint Maarten schade geleden door orkaan Irma. Uit angst om hun bezittingen te verliezen, blijven veel slachtoffers in hun beschadigde huizen zitten en weigeren naar tijdelijke huisvesting te verhuizen. Het Leger des Heils ondersteunt 100 gezinnen bij de herbouw van hun beschadigde huizen. De gezinnen worden voorzien van dakplaten en bouwmaterialen die orkaanproof zijn zodat ze zelf hun huizen kunnen repareren. Het Leger des Heils zorgt ervoor dat de juiste materialen worden aangeschaft en dat de herbouw volgens overheidsvoorschriften wordt uitgevoerd.

Project details

Uitvoering: Leger des Heils Caribisch gebied
Locatie: Sint Maarten
Thema: noodhulp
Doelgroep: 100 gezinnen (500 slachtoffers)
Totale projectkosten: US$ 353.848
Gefinancierd door: Leger des Heils Nederland
Duur: 3 maand
Status: actief
Update Sint Maarten

Media

Fotoalbum St Maarten

Andere projecten

Hulp voor slachtoffers van orkaan in St Maarten
Thema: Noodhulp

Verhaal van verandering